אוכל
צילום׃ 2יח"צ

עוגת פרג ללא סוכר

עוגה ביתית ממכרת

מיקי שמו | mako | פורסם 25/02/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 120 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בצק פריך:

2 כוסות כמו סוכר

100 גרם חמאה

2 ביצים טרופות

1 כוס קמח

2-3 כפות מים קרים, אם צריך

מלית פרג:

כוס ורבע (250 גרם) כמו סוכר

כוס ורבע (250 גרם) חלב

50 גרם חמאה

4 כפות (75 גרם) אגוזים טחונים דק, עוגיות טחונות דק או סולת טחונה לאבקה

4 כוסות (325 גרם) פרג טחון טרי

קליפה מגורדת מחצי לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור אפייה לחום 170 מעלות.

2 בסיר קטן מרתיחים את הכמו סוכר, חלב וחמאה (חשוב לשים לב שיש בעבוע). לאחר מכן מוסיפים את האגוזים הטחונים, העוגיות או הסולת וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד לרתיחה טובה (לבעבוע). לבסוף מוסיפים את הפרג וקליפת הלימון וממשיכים לערבב עד שהתערובת מבעבעת. מסירים מיד מן האש, מצננים ומקררים את מלית הפרג היטב.

3 הכנת בצק פריך: מקציפים כמו סוכר וחמאה במשך 5 דקות, מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים להקציף. לבסוף מוסיפים את הקמח. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט מים קרים.

4 מרדדים 3/4 מכמות הבצק לעובי 1/2 ס"מ ומעבירים לתבנית.

5 מגלגלים את הפרג לצורת גליל בקוטר 7 ס"מ על גבי הבצק. את שארית הבצק "מזלפים" או מרדדים לרצועות בצק צרות ברוחב ס"מ אחד בצורת שתי וערב. אופים בתנור החם במשך 35 דקות.

טיפים חשובים להצלחת העוגה:

1 את מלית הפרג מומלץ להכין יום לפני כן ולשמור במקרר להתייצבות.2. חשוב להשתמש בממתיק "כמו סוכר" שרוכשים בחנויות אפייה מתמחות ולא ברשתות הסופרים.3. חשוב להקפיד שהאגוזים/עוגיות/סולת יהיו טחונים דק עד כדי אבקה.4. השימוש בתבנית חשוב על מנת שהעוגה תישאר בצורתה לאחר הצינון.