עוגת מנדרינות
פירות ההדר בשיאם, קורצים לנו מכל דוכן בשוק, וזה בדיוק הזמן להכין מהם עוגות פשוטות ונפלאות - בדיוק כמו זו: עוגת מנדרינות בחושה בקערה אחת, שתמלא את כל הבית בריח מטריף. וכן, אפשר להחליף בקלמנטינות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-3 תבניות מלבניות קטנות 5*15 ס"מ:
כוס וחצי קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס שקדים טחונים
שלושת רבעי כוס סוכר
קורט מלח
3 ביצים שלמות
1 כוס מיץ מנדרינות (3-4 מנדרינות) + קליפת מנדרינות מגוררת (קודם מגררים, אחר כך סוחטים)
שלושת רבעי כוס שמן
1 כפית תמצית וניל טהור או שקית סוכר וניל
לזיגוג:
2 כפות מיץ מנדרינות
75 גרם אבקת סוכר
1 כף מים חמים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבניות.
2 מערבבים בקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, שקדים טחונים, סוכר ומלח.
3 יוצרים גומה בתערובת הקמח ומכניסים אליה ביצים, מיץ מנדרינות, חצי מקליפת המנדרינות, שמן ותמצית וניל. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מעבירים את התערובת לתבניות ואופים 35-45 דקות, או עד שקיסם שנועצים במרכזן יוצא יבש.
6 מכינים את הזיגוג: מערבבים את אבקת הסוכר, החצי השני של קליפת המנדרינות והמים החמים.
7 מוציאים את התבניות מהתנור ויוצקים את הזיגוג על העוגה החמה.
* אפשר להכין את העוגה גם בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או בשתי תבניות אינגליש קייק בגודל 25*8 ס"מ.