אוכל
צילום׃ מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל

עוגת מנדרינות

פירות ההדר בשיאם, קורצים לנו מכל דוכן בשוק, וזה בדיוק הזמן להכין מהם עוגות פשוטות ונפלאות - בדיוק כמו זו: עוגת מנדרינות בחושה בקערה אחת, שתמלא את כל הבית בריח מטריף. וכן, אפשר להחליף בקלמנטינות

מירב גביש | גבישס, בלוג אוכל | פורסם 22/01/19 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 147 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-3 תבניות מלבניות קטנות 5*15 ס"מ:

כוס וחצי קמח

1 שקית אבקת אפייה

1 כוס שקדים טחונים

שלושת רבעי כוס סוכר

קורט מלח

3 ביצים שלמות

1 כוס מיץ מנדרינות (3-4 מנדרינות) + קליפת מנדרינות מגוררת (קודם מגררים, אחר כך סוחטים)

שלושת רבעי כוס שמן

1 כפית תמצית וניל טהור או שקית סוכר וניל

לזיגוג:

2 כפות מיץ מנדרינות

75 גרם אבקת סוכר

1 כף מים חמים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבניות.

2 מערבבים בקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, שקדים טחונים, סוכר ומלח.

3 יוצרים גומה בתערובת הקמח ומכניסים אליה ביצים, מיץ מנדרינות, חצי מקליפת המנדרינות, שמן ותמצית וניל. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מעבירים את התערובת לתבניות ואופים 35-45 דקות, או עד שקיסם שנועצים במרכזן יוצא יבש.

עוגת מנדרינות מהודרת בתבניות לפני זיגוג (צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל)
עוגת מנדרינות מהודרת בתבניות לפני זיגוג|צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל

>> לעוד מתכונים בבלוג גבישס

6 מכינים את הזיגוג: מערבבים את אבקת הסוכר, החצי השני של קליפת המנדרינות והמים החמים.

7 מוציאים את התבניות מהתנור ויוצקים את הזיגוג על העוגה החמה.

עוגת מנדרינות מהודרת  (צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל)
עוגת מנדרינות מהודרת |צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל

* אפשר להכין את העוגה גם בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או בשתי תבניות אינגליש קייק בגודל 25*8 ס"מ.