אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, יח"צ

סברינה

בגדול אנחנו לא אנשים שמסתכלים אחורה בערגה, אבל מה לעשות, סברינה טובה תמיד מוציאה מאיתנו את הצד הסנטימנטלי. בטח כשהיא ספוגה בסירופ עם רום, בטח ובטח כשמכינים אותה בקפה קדוש. אז הנה

קרן ואיציק קדוש | קפה קדוש | פורסם 07/11/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (14 מנות):

לתבניות סיליקון לסברינות או 3 תבניות אינגליש קייק:

490 גרם (3 וחצי כוסות) קמח

‏70 גרם (שליש כוס) סוכר

‏30 גרם שמרים טריים

‏5 ביצים

‏220 מ"ל (1 כוס פחות כף גדושה) חלב

קורט מלח

‏150 גרם חמאה רכה

לסירופ:

‏300 גרם (כוס וחצי) סוכר

‏720 מ"ל (3 כוסות) מים

קליפה מגוררת מלימון אחד

קליפה מגוררת מתפוז אחד

‏רבע כוס מיץ לימון

‏60 מ"ל (רבע כוס) מיץ תפוזים סחוט טרי

‏60 מ"ל (רבע כוס) רום (לא תמצית)

לקרם מסקרפונה:

‏1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה

‏1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

‏50 גרם (חצי כוס פחות כף) אבקת סוכר

‏1 כפית תמצית וניל

‏1 כף קליפת תפוז מגוררת

להגשה:

סלסילת תותים

רבע כוס שמפניה

אופן ההכנה:

1 הסברינות: מערבלים בקערת ומיקסר עם וו גיטרה קמח, סוכר, שמרים, ביצים וחלב. מוסיפים מלח ומערבלים עד שהבצק מתחיל להיפרד מהדפנות ומתקבלת תערובת אחידה ונוזלית יחסית. מוסיפים חמאה בהדרגה ומערבלים עד שהיא נטמעת. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

2 מערבלים מעט את הבצק עם וו גיטרה כדי להוריד נפח, מעבירים את הבלילה לשקית זילוף ומזלפים ממנה עד חצי גובה השקעים שבתבניות. מתפיחים כ-30 דקות עד שהבצק מגיע כמעט לשולי התבנית.

3 מחממים תנור ל-190 מעלות.

4 אופים את הסברינות 20 דקות, עד שהן מזהיבות. מוציאים מהתבנית ומצננים לחלוטין. חותכים את החלק העליון של הסברינות, שהתקשה מעט באפייה, ונפטרים ממנו.

5 מכינים את הסירופ ומבשלים את הסברינות: מביאים לרתיחה את כל חומרי הסירופ, למעט הרום, בסיר רחב, ומבשלים 10 דקות. מסירים מהכיריים. מוסיפים רום ומערבבים.

6 מכניסים את הסברינות לסיר (בכל פעם כמה) ומספיגים 3 דקות מכל צד, עד שהן ספוגות היטב. מצננים.

7 להגשה: חותכים את התותים ושופכים עליהם שמפניה. ממתינים כ-5 דקות, ומסדרים את התותים בתחתיות של הסברינות.

8 מקציפים את כל מרכיבי הקרם, מכניסים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על כל אחת מהסברינות לגובה.

המתכון באדיבות פסטיבל מסעדות פתוחות ירושלים, שיתקיים ב-14-18 בחודש. במסגרת הפסטיבל ייערכו כ-100 אירועים ייחודיים המשלבים אוכל עם אמנות, תרבות, חדשנות וטכנולוגיה, ובהם: תחרות בינלאומית השף המבטיח, סיור של השף אסף גרניט עם עיתונאית האוכל רונית ורד במוזיאון ישראל, ומסיבת קינוחים מושחתת לרגל 50 שנה לקפה קדוש.