אוכל
צילום׃ טעים!

קראנץ שוקולד

רולדת שמרים פשוטה מעוצבת לצורה של קראנץ

ערן כ"ץ ועידית נרקיס כ"ץ | טעים! | פורסם 16/07/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 174 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (מתכון של אורן גירון)

500 גרם קמח
40 גרם שמרים טריים
80 גרם סוכר [קצת פחות מחצי כוס]
חצי כפית מלח
140 מ"ל חלב פושר
2 ביצים גדולות
100 גרם חמאה רכה או מומסת

למילוי:

200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 בקערת המיקסר, מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח כמה שניות. מכאן יש שתי אופציות:א. אפשר לערבב את החלב הפושר יחד עם החמאה המומסת, להוסיף אותה לקמח יחד עם הביצים ולערבל כ-7 דקות.ב. אפשר להוסיף לקמח את החלב הפושר והביצים, לערבל 5 דקות ואז להוסיף את החמאה הרכה לערבול נוסף של 3 דקות.אין ממש הבדל בין שתי השיטות, למעט העובדה שצריך להפעיל את המערבל על מהירות גבוהה לאחר הוספת החמאה הרכה, כדי שתטמע בבצק ולא סתם תעטוף אותו מבחוץ בחמאה.2. מכסים את הבצק המוכן בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה-שעה וחצי או במקרר למשך הלילה.3. הכנת מילוי השוקולד: על אמבט אדים ממיסים את השוקולד והחמאה. מניחים בצד לצינון [עדיף במקרר].4. לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשניים ומרדדים כל חלק לצורה של מלבן. מורחים את שטח הבצק במילוי השוקולד [עוד מילויים, בהמשך] ומתחילים לגלגל. כאשר מגלגלים את הבצק, חשוב לדאוג שלא תגלגלו אותו רפוי מדי, כדי לעשות זאת, אפשר להשתמש בטכניקת ה'גלגול צביטה' של קרין גורן בה יד אחת מגלגלת את הבצק והיד השניה עוקבת אחריה עם הידוק הבצק.5. ליצירת הקראנץ, חותכים את הרולדה לאורכה ומפנים את הצד החתוך כלפי מעלה. קולעים את שני החלקים לבורג, מניחים בתבנית מצופה בנייר אפייה משומן ושמים בצד עד להכפלת הנפח.6. כאשר הקראנץ הכפיל את נפחו, מושחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180º למשך 35 דקות.