אוכל
צילום׃ חגית גורן , יחסי ציבור

עוגת מוס מסקרפונה קרמל

בסיס מרנג שברירי, שכבות של קרם גבינה וקרמל וציפוי גנאש שוקולד לבן

| רולדין | פורסם 21/04/10 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

בסיס מרנג

3 חלבונים
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
100 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס + 1 כף)

קרם קרמל

60 גרם סוכר (1/3 כוס)
120 מ"ל שמנת מתוקה 42%
160 מ"ל שמנת מתוקה 42%
3 חלמונים
1/4 כפית ג'לטין + 1 כף מים רותחים

קרוקנט

200 גרם סוכר (1 כוס)
70 גרם פקאן קלוי
35 גרם שקדים מולבנים קלויים
35 גרם פיסטוק קלוי
30 גרם אגוזי מלך קלויים
30 גרם אגוזי מלך לא קלויים

קרם מסקרפונה

50 גרם סוכר (1/4 כוס)
100 מ"ל שמנת מתוקה (42%)
40 מ"ל שמנת מתוקה (42%)
200 גרם גבינת מסקרפונה
2 חלמונים
1/2 כפית ג'לטין + 2 כפות מים רותחים

גנאש שוקולד לבן

100 גרם שוקולד לבן
50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

לבסיס המרנג:1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מקציפים את החלבון ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב. מנפים פנימה את אבקת הסוכר תוך כדי קיפול הקצף. מזלפים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 3 שעות בתנור שחומם מראש.

3 מצננים, מקלפים מנייר האפייה ומחזירים את המרנג לתבנית. ממתינים לקירור מוחלט של התבנית והמרנג.

לקרם הקרמל:4 ממיסים את הסוכר במחבת כבדה ומחממים כ-5 דקות על להבה נמוכה, עד לקבלת קרמל.

5 מחממים בנפרד 120 מ"ל שמנת מתוקה (לא להרתיח) ומוסיפים לקרמל תוך כדי ערבוב, עד לקבלת סירופ חלק.

6 מערבבים לחוד את הג'לטין עם המים הרותחים, ומוסיפים תוך כדי ערבוב.

7 מקציפים את החלמונים עד לקבלת קצף בהיר ויציב ומקפלים פנימה לתוך סירופ הקרמל.

8 מקציפים 160 מ"ל שמנת מתוקה עד לקבלת מרקם חצי נוזלי, ומוסיפים לקרמל בתנועות קיפול עדינות, עד לקבלת מרקם אחיד.

9 יוצקים מעל המרנג שצונן ומעבירים למקפיא למשך שעתיים.

לקרוקנט:10  ממיסים את הסוכר במחבת כבדה ומחממים כ-5 דקות על להבה נמוכה, עד לקבלת קרמל.

11 מוסיפים את תערובת האגוזים, מערבבים וממתינים לקבלת גוש אחיד.

12 מוציאים ומרסקים בעזרת בלנדר/מג'ימיקס ומפזרים מעל מוס הקרמל שהוקפא.

לקרם המסקרפונה:13 מרתיחים בסיר את הסוכר עם 2 כפות מים עד לקבלת סירופ שקוף.

14 מקציפים את החלמונים ומוסיפים בהדרגה ג'לטין שהומס במים רותחים ואת סירופ הסוכר, על דופן הקערה, עד לקבלת קצף יציב.

15 מקציפים בנפרד 100 מ"ל שמנת מתוקה ומקפלים לתוך התערובת.

16 מערבבים בנפרד את גבינת המסקרפונה עם 40 מ"ל שמנת מתוקה עד לקבלת מרקם אחיד, ומקפלים לתוך התערובת.

17  יוצקים מעל שכבת הקרוקנט ומכניסים למקפיא לכ-5 שעות.

לציפוי גנאש שוקולד לבן18 מרתיחים את השמנת המתוקה, שופכים מעל את השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מצננים ומורחים מעל העוגה.

אופציית קישוט:19 ממיסים 1/4 כוס סוכר במחבת כבדה ומחממים כ-5 דקות על להבה נמוכה, עד לקבלת קרמל. 

20 שופכים מעל נייר אפייה ויוצרים צורות עם מקל. מקלפים ומקשטים.