אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, קופסת המתכונים: עוגות, הוצאת מודן

עוגת שזיפים במיץ תפוזים

עוגת פירות מרהיבה במילוי משכר של ליקר והדרים

בני סיידא | קופסת המתכונים: עוגות, הוצאת מודן | פורסם 15/09/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת וזרויה בסוכר

לשזיפים

12 שזיפים מסוג סנטה רוזה, חצויים ומגולענים

רבע כוס ברנדי או ליקר תפוזים

2 כפות סוכר

לעוגה

200 גרם חמאה רכה

כוס וחצי סוכר

חצי כוס סוכר חום

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1 כף קליפת תפוז מגוררת

3 כוסות קמח תופח

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

לעיטור:

2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 שמים את השזיפים בקערה יחד עם הברנדי ו-2 כפות הסוכר, מערבבים ומשהים לחצי שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות. 

2 שמים בקערת המערבל את החמאה, שני סוגי הסוכר והביצים ומערבלים 4 דקות. מוסיפים את תמצית הווניל וקליפת התפוז המגוררת. מוסיפים לסירוגין את הקמח ומיץ התפוזים, ומערבלים במהירות גבוהה עוד 5 דקות.

3 יוצקים את הבלילה לתבנית, מסננים את השזיפים מהליקר ומסדרים על הבצק. אופים את עוגת השזיפים כ-80 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים, זורים מעל אבקת סוכר ומגישים.