עוגת שזיפים במיץ תפוזים
עוגת פירות מרהיבה במילוי משכר של ליקר והדרים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת וזרויה בסוכר
לשזיפים
12 שזיפים מסוג סנטה רוזה, חצויים ומגולענים
רבע כוס ברנדי או ליקר תפוזים
2 כפות סוכר
לעוגה
200 גרם חמאה רכה
כוס וחצי סוכר
חצי כוס סוכר חום
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כף קליפת תפוז מגוררת
3 כוסות קמח תופח
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
לעיטור:
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 שמים את השזיפים בקערה יחד עם הברנדי ו-2 כפות הסוכר, מערבבים ומשהים לחצי שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 שמים בקערת המערבל את החמאה, שני סוגי הסוכר והביצים ומערבלים 4 דקות. מוסיפים את תמצית הווניל וקליפת התפוז המגוררת. מוסיפים לסירוגין את הקמח ומיץ התפוזים, ומערבלים במהירות גבוהה עוד 5 דקות.
3 יוצקים את הבלילה לתבנית, מסננים את השזיפים מהליקר ומסדרים על הבצק. אופים את עוגת השזיפים כ-80 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים, זורים מעל אבקת סוכר ומגישים.