פאי פקאן אישי
טארטלטים אישיים, קטנים ומפנקים, עם בסיס בצק פריך ומילוי פקאן-מייפל-וניל
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
2 כוסות (240 גרם) קמח
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כ–1/4 כוס מים קרים מאוד
למלית:
1/2 כוס (100 גרם) סוכר (מומלץ סוכר דק)
2 ביצים L
1/2 כוס (120 מ"ל) סירופ תירס כהה (להשיג בחנויות המתמחות ובסופרים הגדולים)
1/4 כוס (60 מ"ל) מייפל
2 כפות רום/ברנדי/ויסקי
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס (80 גרם) אגוזי פקאן קצוצים גס
חצאי פקאן לקישוט (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1 להכנת הבסיס: מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב.
2 מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים בעזרת וו הגיטרה עד לקבלת תערובת פירורית.
3 מוסיפים באיטיות את המים (בכל פעם כף) עד שנוצר בצק. עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת הידיים מאחדים את התערובת לבצק אחיד. (שימו לב, אין צורך לעבד יתר על המידה).
4 משמנים תבנית של 12 שקעים בגודל סטנדרטי (רצוי בחמאה). מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק עיגול קטן ומרפדים כל שקע בשכבה דקה ככל שניתן של בצק (גם בדפנות). מעבירים למקפיא למשך כ-20-30 דקות.
5 מחממים את התנור ל 175 מעלות ומכינים את מלית הפקאן.
6 להכנת המלית בקערה מערבבים יחד את הסוכר, הביצים, סירופ התירס, המייפל, הרום (או תחליפיו), ותמצית הוניל. קוצצים את האגוזים, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב.
7 ממלאים כל שקע בכ-2-3 כפות של מלית ואופים במשך כ-50 דקות, עד להזהבה קלה של הקלתית. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות. לאחר 5 דקות, מעבירים סכין חדה בדפנות כל עוגה ומחלצים מהתבנית. אם רוצים אפשר לעטר בחצאי פקאן.
* העוגות נשמרות היטב בקופסא אטומה בטמפ' החדר, אך מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה.