אוכל
צילום׃ שירלי נמש, מתוקים שלי

פאי פקאן אישי

טארטלטים אישיים, קטנים ומפנקים, עם בסיס בצק פריך ומילוי פקאן-מייפל-וניל

שירלי נמש | מתוקים שלי | פורסם 02/02/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

2 כוסות (240 גרם) קמח
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כ–1/4 כוס מים קרים מאוד

למלית:

1/2 כוס (100 גרם) סוכר (מומלץ סוכר דק)
2 ביצים L
1/2 כוס (120 מ"ל) סירופ תירס כהה (להשיג בחנויות המתמחות ובסופרים הגדולים)
1/4 כוס (60 מ"ל) מייפל
2 כפות רום/ברנדי/ויסקי
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס (80 גרם) אגוזי פקאן קצוצים גס
חצאי פקאן לקישוט (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1 להכנת הבסיס: מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב. 

2 מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים בעזרת וו הגיטרה עד לקבלת תערובת פירורית. 

3 מוסיפים באיטיות את המים (בכל פעם כף) עד שנוצר בצק. עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת הידיים מאחדים את התערובת לבצק אחיד. (שימו לב, אין צורך לעבד יתר על המידה).

4 משמנים תבנית של 12 שקעים בגודל סטנדרטי (רצוי בחמאה). מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק עיגול קטן ומרפדים כל שקע בשכבה דקה ככל שניתן של בצק (גם בדפנות). מעבירים למקפיא למשך כ-20-30 דקות. 

5 מחממים את התנור ל 175 מעלות ומכינים את מלית הפקאן.

6 להכנת המלית בקערה מערבבים יחד את הסוכר, הביצים, סירופ התירס, המייפל, הרום (או תחליפיו), ותמצית הוניל. קוצצים את האגוזים, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב. 

7 ממלאים כל שקע בכ-2-3 כפות של מלית ואופים במשך כ-50 דקות, עד להזהבה קלה של הקלתית. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות. לאחר 5 דקות, מעבירים סכין חדה בדפנות כל עוגה ומחלצים מהתבנית. אם רוצים אפשר לעטר בחצאי פקאן.

* העוגות נשמרות היטב בקופסא אטומה בטמפ' החדר, אך מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה.