אוכל
צילום׃ Don Farrall, GettyImages IL

מאפינס קפה

מאפה מרציפן וסוכר בטעם קפה

רונן סקינזס | מסעדת מאנטה ריי | פורסם 24/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

½ 1 כוסות (210 גרם) קמח
¼ כפית אבקת סודה לשתיה
מעט מלח
1/3 1 כוסות (310 גרם) סוכר
70 גרם מרציפן גולמי
160 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
4 ביצים, מופרדות
¾ כוס (170 גרם) רוויון
1 כף אספרסו או נס קפה חזק מאוד
2 כפות שקדים מולבנים פרוסים

תבנית שקעים או כלי אלומיניום חד פעמיים בנפח של חצי כוס

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את השקעים בתבנית או את הכלים החד פעמיים. 2. בקערה שמים את הקמח, הסודה לשתיה והמלח, מערבבים ומניחים בצד. 3. שמים את הסוכר והמרציפן בקערת המיקסר ומערבלים (בעזרת האביזר המכונה "גיטרה"), עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבל, עד שהיא נבלעת בפירורים. מוסיפים את החלמונים, זה אחר זה, תוך ערבול, ולאחר מכן חצי מכמות הרוויון ואת הקפה. מוסיפים את הקמח ולאחר מכן את שארית הרוויון, ומערבלים עד שהבלילה אחידה. 4. מערבבים את החלבונים (לא מקציפים) במטרפה בקערית. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים את החלבונים לבלילה בתנועות קיפול. 5. מחלקים את הבלילה לשקעים בתבנית או לכלי האפייה ומפזרים בכל שקע מעט שקדים פרוסים. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס קפיציים למגע או עד שקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש.