אוכל

עוגת גבינה של מיקי קם

תחתית, שתי שכבות וזיגוג

מיקי קם | מצעד האוכל הישראלי | פורסם 22/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית

½ 1 כוסות פירורי ביסקוויטים
6 כפות חמאה מומסת
2 כפות סוכר

למלית הגבינה (שכבה 1):

750 גרם גבינה שמנה
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
¼ כוס מיץ לימון טבעי
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות קליפת לימון מגוררת

למלית השמנת (שכבה 2):

2 גביעי שמנת חמוצה
3 כפיות סוכר
1 כפית תמצית וניל

לזיגוג:

½ כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
¼ כפית מלח
¾ כוס מים
1/3 כוס מיץ לימון
1 חלמון ביצה
1 כף חמאה
1 כפית קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:

ההכנה: התחתית: 1. מערבבים את כל חומרי התחתית ומשטחים בתבנית. 2. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 5 דקות. 3. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן.

שכבה 1: 1. בקערת המערבל טורפים באיטיות את הגבינה עד שהיא מתרככת. 2. מוסיפים את הסוכר ואת הביצים אחת אחרי השנייה, תוך כדי ערבול. 3. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. 4. משטחים את התערובת על התחתית האפויה ואופים 35 דקות ב-150 מעלות. 5. מוציאים ומצננים 15 דקות.

שכבה 2: 1. מערבבים את כל חומרי השכבה השנייה. 2. משטחים את התערובת על פני העוגה. 3. מחזירים לתנור ל-12 דקות. 4. מוציאים ומצננים.

הזיגוג: 1. בסיר כבד שמים את הסוכר, הקורנפלור והמלח. 2. בכלי שני טורפים ביחד את המים, מיץ הלימון והחלמון. 3. מציבים את הסיר על האש, מוסיפים את הנוזלים באיטיות תוך בחישה מתמדת ומבשלים עד כמעט רתיחה. ברגע שכמעט רותח מורידים מהאש כדי שלא ייקרש. 4. מוסיפים כפית חמאה וקליפת לימון, בוחשים היטב ומניחים להצטנן לגמרי.

סיום: כשהעוגה והזיגוג צוננים מצפים את פני העוגה. מצננים היטב במקרר לפני שמגישים.