סופלה שוקולד חם ברוטב שוקולד מנטה
עוגה אישית ומפנקת, מוגשת חמה וכשרה לפסח
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
300 גרם שוקולד מריר בלגי, 60% אחוז מוצקי קקאו
300 גרם חמאה
200 גרם סוכר (1 כוס)
120 גרם קמח מצה (1 כוס)
6 חלמונים
5 ביצים
לרוטב שוקולד מנטה
200 גרם שוקולד מריר בלגי, 70% אחוז מוצקי קקאו
400 מ"ל שמנת מתוקה
1/3 כוס מונין מנטה או ליקר מנטה
צרור עלי נענע
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
2 ממיסים מעל בן מארי את השוקולד והחמאה עד להמסה מלאה.
3 מעבירים למערבל מזון, מוסיפים את הסוכר ומערבלים.
4 מוסיפים את הביצים ומערבלים כחצי דקה עד לקבלת מרקם אחיד.
5 מנפים את הקמח מצה, מוסיפים ומערבלים כחצי דקה נוספת.
6 יוצקים לתבניות אישיות או לנייר מאפינס ואופים כ-8 דקות.
להכנת רוטב שוקולד מנטה1 שוטפים את עלי הנענע ומרתיחים עם השמנת המתוקה.
2 מצננים ומכניסים למקרר למשך לילה שלם.
3 מסננים את השמנת מעלי הנענע ומביאים שוב לרתיחה.
4 שופכים מעל השוקולד המריר, ממתינים כשתי דקות ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
5 מוסיפים את הליקר מונין מנטה, מערבבים ויוצקים מעל הסופלה החם ולצידו .
>> לעוד קינוחים מומלצים לארוחת החג.