אוכל
צילום׃ רונן מנגן, רולדין

סופלה שוקולד חם ברוטב שוקולד מנטה

עוגה אישית ומפנקת, מוגשת חמה וכשרה לפסח

| רולדין | פורסם 21/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

300 גרם שוקולד מריר בלגי, 60% אחוז מוצקי קקאו
300 גרם חמאה
200 גרם סוכר (1 כוס)
120 גרם קמח מצה (1 כוס)
6 חלמונים
5 ביצים

לרוטב שוקולד מנטה

200 גרם שוקולד מריר בלגי, 70% אחוז מוצקי קקאו
400 מ"ל שמנת מתוקה
1/3 כוס מונין מנטה או ליקר מנטה
צרור עלי נענע

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

2 ממיסים מעל בן מארי את השוקולד והחמאה עד להמסה מלאה.

3 מעבירים למערבל מזון, מוסיפים את הסוכר ומערבלים.

4 מוסיפים את הביצים ומערבלים כחצי דקה עד לקבלת מרקם אחיד.

5 מנפים את הקמח מצה, מוסיפים ומערבלים כחצי דקה נוספת.

6 יוצקים לתבניות אישיות או לנייר מאפינס ואופים כ-8 דקות.

להכנת רוטב שוקולד מנטה1 שוטפים את עלי הנענע ומרתיחים עם השמנת המתוקה.

2 מצננים ומכניסים למקרר למשך לילה שלם.

3 מסננים את השמנת מעלי הנענע ומביאים שוב לרתיחה.

4 שופכים מעל השוקולד המריר, ממתינים כשתי דקות ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.

5 מוסיפים את הליקר מונין מנטה, מערבבים ויוצקים מעל הסופלה החם ולצידו .

>> לעוד קינוחים מומלצים לארוחת החג.