אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת תותים ושקדים

מתים על עוגות פירות, מתים על המרקם שקמח שקדים מוסיף להן, מתים על תוצרים מרהיבים בכלום עבודה. בקיצור, מתים על העוגה הזאת

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 19/01/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 148 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (תבנית אינגליש קייק סטנדרטית):

120 גרם חמאה רכה

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן

2 ביצים גודל L

חצי כוס ( 70 גרם) קמח לבן רגיל

שלושת רבעי כוס (75 גרם) שקדים טחונים לאבקה (קמח שקדים)

כפית אבקת אפייה

רבע כפית מלח

קליפת לימון מגורדת מלימון אחד קטן

כפית תמצית וניל

רבע כוס חלב רגיל

2 כוסות תותים, שטופים ופרוסים 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה. 

2 מערבבים בקערה חמאה וסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה במרקם קרמי. 

3 מוסיפים את הביצים וטורפים היטב. מוסיפים קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה ומלח ומערבבים שוב. מוסיפים קליפת לימון, תמצית וניל וחלב, ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.

4 מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית, מפזרים מעל באופן אחיד ושווה פרוסות תותים, מכסים ביתרת התערובת שנותרה ומקשטים שוב בפרוסות תותים.

5 אופים כ-40-45 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו. מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר. 

* העוגה נשמרת כשלושה ימים כשהיא עטופה היטב במקרר. 

>> לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בפעם הקודמת הכנו עוגת שוקולד ואגסים