טארט טאטן עם חבושים
הגרסה של אהרוני לעוגת התפוחים הקלאסית
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
מצרכים:
6 חבושים שבושלו חצי שעה במים רותחים עם מעט מיץ לימון
½ קילו בצק עלים קר
60 גרם חמאה
5 תרמילי הל שבורים קלות
2 מקלות וניל חצויים לאורכם
2 מקלות קינמון
¼ כוס מיץ לימון
¾ כוס סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות. 2. מסננים ומצננים את החבושים, חוצים ומסירים את הליבות. 3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את בצק העלים לעלה הגדול מעט מקוטר כלי האפייה. חותכים את השולים כך שייווצר עיגול. מעבירים את עיגול הבצק למקפיא. 4. במחבת רחבה שניתן להכניסה לתנור (או כלי אפיה אחר שניתן להניחו על להבה) מורחים את התחתית בשכבה אחידה של 60 גרם חמאה רכה ומפזרים מעל, בשכבה אחידה, את תרמילי ההל, מקלות הווניל, מקלות קינמון, מיץ לימון והסוכר. 5. מסדרים מעל את חצאי החבושים כשהם מוטים וחופפים זה לזה. 6. מניחים את הכלי עם החבושים מעל להבה בינונית, מבשלים במשך חמש דקות ומסירים מהאש. 7. מוציאים את הבצק מהפריזר. מניחים את הבצק על החבושים ומכסים אותם, תוחבים את שולי הבצק בין החבושים לדפנות המחבת. 8. מחזירים את המחבת לכיריים ומבשלים מעל להבה גבוהה במשך שש דקות, עד שהנוזל מבעבע בינות שולי הכלי והבצק מקבל גוון "עינברי". 9. מברישים את הבצק במעט חמאה מומסת 10. מעבירים את המחבת לתנור (זהירות, הכלי חם מאוד!) ואופים כ- 40 דקות עד שפני הבצק זהובים. 11. מוציאים את המחבת מהתנור (בזהירות) וממתינים כדקה. 12. מניחים על המחבת צלחת הפוכה ובעזרתה של מגבת מטבח (כדי שהידיים לא יישרפו) אוחזים היטב, הן בכלי והן בצלחת, והופכים בזהירות ובזריזות את המאפה על הצלחת. מרימים לאט את המחבת 13. מצננים מעט ומגישים עם שמנת חמוצה.