אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מאפינס תותים וקצפת פרווה

איך אנחנו אוהבים קינוחים שהם יפים גם מבפנים וגם מבחוץ - ממש כמו המאפינס האלה, עם הקצפת והתותים, שבנוסף לחצי התות שעליהם מחביאים בתוכם עוד תותים קצוצים. והכי מגניב? זה הכל פרווה

ענת לבל | mako אוכל | פורסם 10/03/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

2 כוסות קמח תופח

שלושת רבעי כוס סוכר

2 ביצים

שלושת רבעי כוס שמן קנולה

שלושת רבעי כוס חלב שקדים

כפית תמצית וניל

כוס וחצי תותים חתוכים לקוביות

לציפוי:

1 מכל קצפת צמחית (250 גרם)

1 כף אינסטנט פודינג וניל

תותים חצויים, להגשה

לסירופ:

6 תותים, חתוכים

2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.

2 מערבבים בקערה גדולה את הקמח הסוכר. בקערה נפרדת מערבבים ביצים, שמן, חלב שקדים ותמצית וניל.

3 יוצקים את התערובת הרטובה לקערת הקמח ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את התותים ומערבבים בעדינות.

>> מתכונים לאוזני המן

מאפינס תותים וקצפת (צילום: בני גם זו לטובה)
מאפינס תותים וקצפת|צילום: בני גם זו לטובה

4 יוצקים את התערובת לתבנית שקעים ואופים 20-25 דקות, עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא יבש. מצננים.

5 בינתיים מכינים את הסירופ (לא חובה): מבשלים את התותים והסוכר על אש קטנה כ-4 דקות, עד שנוצר נוזל סמיך. מצננים.

6 מקציפים במיקסר את הקצפת הצמחית עם פודינג הווניל לתערובת אוורירית ויציבה.

7 מכסים כל מאפין בקצפת בעזרת כף, ומקשטים בתותים ובמעט סירופ.