מאפינס תותים וקצפת פרווה
איך אנחנו אוהבים קינוחים שהם יפים גם מבפנים וגם מבחוץ - ממש כמו המאפינס האלה, עם הקצפת והתותים, שבנוסף לחצי התות שעליהם מחביאים בתוכם עוד תותים קצוצים. והכי מגניב? זה הכל פרווה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (12 מנות):
2 כוסות קמח תופח
שלושת רבעי כוס סוכר
2 ביצים
שלושת רבעי כוס שמן קנולה
שלושת רבעי כוס חלב שקדים
כפית תמצית וניל
כוס וחצי תותים חתוכים לקוביות
לציפוי:
1 מכל קצפת צמחית (250 גרם)
1 כף אינסטנט פודינג וניל
תותים חצויים, להגשה
לסירופ:
6 תותים, חתוכים
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.
2 מערבבים בקערה גדולה את הקמח הסוכר. בקערה נפרדת מערבבים ביצים, שמן, חלב שקדים ותמצית וניל.
3 יוצקים את התערובת הרטובה לקערת הקמח ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את התותים ומערבבים בעדינות.
4 יוצקים את התערובת לתבנית שקעים ואופים 20-25 דקות, עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא יבש. מצננים.
5 בינתיים מכינים את הסירופ (לא חובה): מבשלים את התותים והסוכר על אש קטנה כ-4 דקות, עד שנוצר נוזל סמיך. מצננים.
6 מקציפים במיקסר את הקצפת הצמחית עם פודינג הווניל לתערובת אוורירית ויציבה.
7 מכסים כל מאפין בקצפת בעזרת כף, ומקשטים בתותים ובמעט סירופ.