קרמבל תפוחים
בסיס נימוח של עוגה בחושה עם פירורי קרמבל סופר פריכים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
200 גרם חמאה רכה
1 כוס וחצי סוכר
1 גביע שמנת חמוצה
3 ביצים
2 כוסות קמח תופח
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
קרמבל
150 גרם סוכר חום
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כוסות קמח
2 תפוחים גדולים חתוכים לקוביות קטנות מאוד
אופן ההכנה:
1.להכנת העוגה: מעבדים חמאה, סוכר, וניל ומלח. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים לתערובת אחידה.2. מוסיפים ביצים אחת אחרי שניה.3. מקפלים פנימה את הקמח עד שנבלע בתערובת.4. להכנת הקרמבל: מבשלים את התפוחים כ-10 דקות עד שהם מתרככים מעט. מסננים ומצננים כשעה במקרר.
5 מעבדים בקערה חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את התפוחים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח עד שמתקבלים פירורים גסים מאוד.
6 מעבירים את בלילת העוגה ל-2 תבניות אינגליש קייק עד ל 3/4 גובה ומפזרים את הקרמבל מעל.
7 אופים בחום של 180 מעלות, למשך 40 דקות, עד שהקרמבל שחומים וקיסם ננעץ יוצא יבש עם פירורים לחים.
* רעות זומר היא קונדיטורית ובעלת זומר'ס בייקרי