אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

קרמבל תפוחים

בסיס נימוח של עוגה בחושה עם פירורי קרמבל סופר פריכים

רעות זומר | זומר'ס בייקרי | פורסם 06/01/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 68 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

200 גרם חמאה רכה
1 כוס וחצי סוכר
1 גביע שמנת חמוצה
3 ביצים
2 כוסות קמח תופח
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח

קרמבל

150 גרם סוכר חום
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כוסות קמח
2 תפוחים גדולים חתוכים לקוביות קטנות מאוד

אופן ההכנה:

1.להכנת העוגה: מעבדים חמאה, סוכר, וניל ומלח. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים לתערובת אחידה.2. מוסיפים ביצים אחת אחרי שניה.3. מקפלים פנימה את הקמח עד שנבלע בתערובת.4. להכנת הקרמבל: מבשלים את התפוחים כ-10 דקות עד שהם מתרככים מעט. מסננים ומצננים כשעה במקרר.

5 מעבדים בקערה חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את התפוחים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח עד שמתקבלים פירורים גסים מאוד.

6 מעבירים את בלילת העוגה ל-2 תבניות אינגליש קייק עד ל 3/4 גובה ומפזרים את הקרמבל מעל.

7 אופים בחום של 180 מעלות, למשך 40 דקות, עד שהקרמבל שחומים וקיסם ננעץ יוצא יבש עם פירורים לחים.

* רעות זומר היא קונדיטורית ובעלת זומר'ס בייקרי