מעמול
עוגיות סולת ממולאות בכל טוב
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (30 מנות):
לבצק:
1 קג' קמח מנופה
1 כוס סולת
500 גרם חמאה (או מרגרינה), חתוכה לקוביות קטנות
4 כפות אבקת סוכר
1 כפית מי זהר (מי פריחת הדרים)
למילוי:
300 גרם פיסטוקים טבעיים (לא קלויים) קלופים וקצוצים גס
שליש כוס אבקת סוכר
1 כפית מי זהר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור אפייה ל-160 מעלות.
2 מערבבים את חומרי הבצק לתערובת פירורית. מוסיפים בהדרגה מעט מים (עד 6 כפות) ולשים עד שמתקבל בצק קשה ואחיד, הבצק אמור להישמר קר ולכן יש לעבדו מעט מאוד זמן (כך חום הידיים והחום הנוצר בתנועה לא יחממו אותו).
3 יוצרים מהבצק כדור גדול, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
4 מערבבים את חומרי המילוי בקערה.
5 צרים מהבצק המקורר כדורים קטנים בגודל של כדורי פינג פונג. יוצרים בכל כדור גומה וממלאים בנדיבות בתערובת המילוי. סוגרים את הכדורים על המילוי ומשטחים מעט.
6 צובטים כל כדור בצק ממולא במצבטיים משוננות מיוחדות ליצירת דוגמה נאה. ניתן כמובן גם להשתמש באצבעות- משני צדדיו של מרכז המעמול צובתים מעט בצק ומושכים אותו כלפי מעלה ליצירת שתי בליטות קטנות קטנה. ואז באמצעות מזלג מייצרים קווקוו עדין מתחת לבליטות.
7 מניחים את המעמולים על תבנית אפיה משומנת ומכניסים לתנור באופים במשך 30-40 דקות. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.