צילום׃ Barry Wong, GettyImages IL
עוגת קישואים וקינמון
קינוח דיאטטי וקיצי
| דיאטהקלאב
| פורסם 03/06/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (20 מנות):
100 מ"ל שמן קנולה
25 גרם "כמו סוכר"
3 ביצים
150 גרם רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
100 גרם קמח מלא
80 גרם קמח לבן
6 גרם קינמון
3 גרם אגוז מוסקט טחון
10 גרם קקאו כהה
6 גרם אבקת אפייה
2 גרם אבקת סודה
קורט מלח
400 גרם קישואים מגוררים וסחוטים
80 גרם צימוקים
30 גרם אגוזים קצוצים
תרסיס שמן
אופן ההכנה:
1 במעבד מזון עם להב הפלדה, טורפים ביחד שמן, "כמו סוכר", רסק תפוחים וביצים עד לקבלת תערובת חלקה. 2. בקערה נפרדת מנפים את כל החומרים היבשים ומוסיפים לתוך תערובת השמן והביצים. 3. מוסיפים פנימה את הקישואים, הצימוקים והאגוזים ומפעילים את המעבד בפעולות קצרות למספר שניות. 4. יוצקים לתבנית משומנת (בעזרת תרסיס שמן) ומקומחת. 5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 45 דקות, מצננים בתבנית 15 דקות לפני שהופכים על רשת צינון.