צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
עוגת שיש עם טוויסט
מתכון לעוגה בחושה ביתית עם מרקם נפלא ורטוב. קלה להכנה ונפלאה לאירוח
אביבה פיבקו | mako אוכל
| פורסם 04/04/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 ביצים
1/2 1 מיכלים של שמנת מתוקה
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
300 גרם קמח (1/3 2 כוסות)
כפית אבקת אפייה
כף גדושה קקאו
תבנית מלבנית 10 ס"מ על 30 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הביצים עם השמנת המתוקה, הסוכר, הקמח ואבקת האפייה עד לקבלת תערובת אחידה. מוזגים 2/3 מהתערובת אל תוך התבנית.
2 מוסיפים את הקקאו ל-1/3 מתערובת העוגה הנותרת ומערבבים קלות. מוזגים את תערובת העוגה הכהה מעל התערובת שבתבנית, ובעזרת שיפוד מערבבים בעדינות בתנועות של ספירלה.
3 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות, קצת מתחת לחצי התנור, למשך 50 עד 60 דקות. רצוי לבדוק את העוגה עם קיסם אחרי 50 דקות, כדי לראות אם היא מוכנה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!