אוכל
צילום׃ חגית גורן , רולדין

פאי תפוחי עץ

פאי מיוחד לט"ו בשבט מלא בפירות יבשים

דיוויד לוי | מסעדת אוונגרד | פורסם 28/01/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק

200 גרם חמאה
1 ביצה
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סוכר וניל
2 כוסות קמח
1 כוס מיץ תפוזים
1 כף גרדת תפוז

למילוי

שמונה תפוחי עץ קלופים ומגורענים פרוסים דק
200 גרם ריבת משמשים
8 עוגיות פתי בר
1 כף קינמון
1/4 כוס צימוקים מושרים בברנדי
4 כפיות סוכר

אופן ההכנה:

1 שמים בקערה את מצרכי הבצק ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

2 מחלקים את הבצק שהוכן לשני כדורים שווים ומרדדים כדור אחד לתוך תבנית פאי משומנת ומרפדים את התבנית בבצק המרודד.

3 מורחים ריבת משמשים ומסדרים את פרוסות תפוח העץ.

4 מפזרים את עוגיות הפתי בר, סוכר וקינמון מעל תפוחי העץ.

5 מרדדים את כדור הבצק השני לצורה מרובעת וחותכים לרצועות.

6 מניחים את רצועות הבצק על תפוחי העץ בצורת שתי וערב.

7 אופים בחום של 180 מעלות למשך כ-45 דקות עד להזהבת הבצק.

8 מוציאים, פורסים ומגישים עם כדור גלידת וניל.