צילום׃ חגית גורן , רולדין
פאי תפוחי עץ
פאי מיוחד לט"ו בשבט מלא בפירות יבשים
דיוויד לוי | מסעדת אוונגרד
| פורסם 28/01/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לבצק
200 גרם חמאה
1 ביצה
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סוכר וניל
2 כוסות קמח
1 כוס מיץ תפוזים
1 כף גרדת תפוז
למילוי
שמונה תפוחי עץ קלופים ומגורענים פרוסים דק
200 גרם ריבת משמשים
8 עוגיות פתי בר
1 כף קינמון
1/4 כוס צימוקים מושרים בברנדי
4 כפיות סוכר
אופן ההכנה:
1 שמים בקערה את מצרכי הבצק ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
2 מחלקים את הבצק שהוכן לשני כדורים שווים ומרדדים כדור אחד לתוך תבנית פאי משומנת ומרפדים את התבנית בבצק המרודד.
3 מורחים ריבת משמשים ומסדרים את פרוסות תפוח העץ.
4 מפזרים את עוגיות הפתי בר, סוכר וקינמון מעל תפוחי העץ.
5 מרדדים את כדור הבצק השני לצורה מרובעת וחותכים לרצועות.
6 מניחים את רצועות הבצק על תפוחי העץ בצורת שתי וערב.
7 אופים בחום של 180 מעלות למשך כ-45 דקות עד להזהבת הבצק.
8 מוציאים, פורסים ומגישים עם כדור גלידת וניל.