אוכל
צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

עוגיות חמאה קפה וקקאו

עוגיות עדינות, שחומות ופריכות, שפשוט מתחננות ללוות את כוס התה הבאה שלכם - ואם אתם יודעים מה טוב, אתם תיענו להן. בתמורה הן מבטיחות להיות סופר פריכות וטעימות, ולהוסיף ים של יופי לכל צלוחית

חנושה (בת חן שמעיה) | mako | פורסם 26/11/25 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

200 גרם חמאה רכה

100 גרם אבקת סוכר

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל איכותית

1 כפית אבקת קקאו

1 כפית קפה נמס

300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח

קורט מלח

2 כפות קורנפלור (לא חובה, אבל הופך את העוגייה לעדינה יותר)

אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות. מקציפים בקערה גדולה את החמאה ואבקת הסוכר כ-2 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

2 מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומערבבים לתערובת חלקה.

3 מוסיפים את הקקאו והקפה הנמס (אפשר להמס את הקפה בכפית מים חמים, זה מעצים את הטעם).

4 מוסיפים את הקמח, המלח והקורנפלור, ומערבבים עד שמתקבל בצק רך ולא דביק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

5 מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות. אם יש משטח להכנת ניוקי מעץ - מגלגלים עליו את הכדורים לקבלת טקסטורה יפה. אם אין - אפשר ליצור סהרונים או פשוט עוגיות עגולות. מסדרים בתבנית תנור מרופדת נייר אפייה.

6 אופים 12-15 דקות, עד שהתחתית מזהיבה קלות.

7 מצננים, ומפזרים אבקת סוכר אם רוצים.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

עוגיות חמאה קפה וקקאו. כמה שהן יפות! (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
עוגיות חמאה קפה וקקאו. כמה שהן יפות!|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
בגרסה הפשוטה (והלא פחות טעימה) (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
בגרסה הפשוטה (והלא פחות טעימה)|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

בתיאבון!