עוגיות חמאה קפה וקקאו
עוגיות עדינות, שחומות ופריכות, שפשוט מתחננות ללוות את כוס התה הבאה שלכם - ואם אתם יודעים מה טוב, אתם תיענו להן. בתמורה הן מבטיחות להיות סופר פריכות וטעימות, ולהוסיף ים של יופי לכל צלוחית
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
200 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית אבקת קקאו
1 כפית קפה נמס
300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
קורט מלח
2 כפות קורנפלור (לא חובה, אבל הופך את העוגייה לעדינה יותר)
אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות. מקציפים בקערה גדולה את החמאה ואבקת הסוכר כ-2 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
2 מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומערבבים לתערובת חלקה.
3 מוסיפים את הקקאו והקפה הנמס (אפשר להמס את הקפה בכפית מים חמים, זה מעצים את הטעם).
4 מוסיפים את הקמח, המלח והקורנפלור, ומערבבים עד שמתקבל בצק רך ולא דביק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
5 מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות. אם יש משטח להכנת ניוקי מעץ - מגלגלים עליו את הכדורים לקבלת טקסטורה יפה. אם אין - אפשר ליצור סהרונים או פשוט עוגיות עגולות. מסדרים בתבנית תנור מרופדת נייר אפייה.
6 אופים 12-15 דקות, עד שהתחתית מזהיבה קלות.
7 מצננים, ומפזרים אבקת סוכר אם רוצים.


בתיאבון!




