אוכל
צילום׃ הילי לוי, mako אוכל

עוגיות הבריאות של אמא של לירן

בצד של מי הייתם כששירי נזפה בלירן על שזלל לה את כל העוגיות? שלה, הקורבן, שנשארה בלי משהו להמתיק בו את החיים? אולי שלו, המסכן שחוטף על הראש ולא משנה מה הוא עושה? יודעים מה, זה לא משנה. השגנו את המתכון!

הילי לוי | mako אוכל | פורסם 13/06/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 188 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לרגע כבר חשבנו שהיחסים בין שירי ללירן ב"חתונה ממבט ראשון" עולים על מסלול בריא, אבל אז פרץ המשבר האמיתי - משבר העוגיות. בקצרה, אמא של לירן הכינה בשביל שירי קופסה (או שתיים, או שלוש) של עוגיות הבריאות שהיא מפורסמת בהן, אלא ששירי לא הספיקה אפילו לטעום, כי כשנזכרה בקיומן גילתה לחרדתה שבן הזוג שציוותו לה הספיק לחסל את כולן, בלי למצמץ. אז בצד של מי אתם? של זו שנחמסו ממנה העוגיות או של זה שננזף רק כי לא עמד בפיתוי?

 

אנחנו יודעים בצד של מי אנחנו: אנחנו בצד של העוגיות, ולכן השגנו את המתכון שלהן ואנחנו הולכים להכין אותן בבית ממש בסוף השבוע הזה. ונראה שמישהו יעז לזלול לנו אותן. נשלח בו את שירי.

מרכיבים :

חבילת תמרים דחוסים בוואקום (500 גרם)

חצי כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

רבע כוס סילאן

חצי כוס מים

200 גרם אגוזי מלך (חצאים)

200 גרם שקדים קלויים

70 גרם פיסטוקים קלויים קלות

250 גרם שומשום

אופן ההכנה:

1 מועכים את התמרים בין האצבעות כדי לוודא שאין גלעינים או חלקים קשים אחרים.

2 מעבירים לקערה שאפשר להכניס למיקרו את התמרים, הסוכר וסוכר הווניל, הסילאן והמים. מפעילים את המיקרו ל-6 דקות ומוציאים בזהירות רבה.

3 מערבבים ומחזירים למיקרו ל-7 דקות נוספות.

4 מערבבים, מוסיפים את האגוזים, השקדים והפיסטוקים ומערבבים שוב עד שהם עטופים לגמרי בעיסת התמרים.

5 פורסים יריעה ארוכה של ניילון נצמד על משטח העבודה, משמנים את הניילון וחותכים ל-3 חלקים שווים (חשוב שהניילון יישאר צמוד ומתוח על משטח העבודה).

6 מחלקים את תערובת התמרים החמה ל-3 חלקים ומניחים כל חלק במרכזה של יריעת ניילון אחת.

אמא של לירן בארוחה המשפחתית (צילום: מתוך
אמא של לירן|צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 2", שידורי קשת
עוגיות הבריאות של אמא של לירן - בגליל (צילום: הילי לוי, mako אוכל)
עוגיות הבריאות של אמא של לירן - בגליל|צילום: הילי לוי, mako אוכל

7 משמנים מעט את הידיים ומעצבים את שלושת החלקים לגלילות מהודקות (זהירות, זה עדיין חם).

8 קולים מעט את השומשום על מחבת יבשה ומצפים את הגלילות.

9 עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

10 להגשה: פורסים את הרולדה בסכין חדה לפרוסות של חצי ס"מ.

* הרולדות נשמרות היטב במקרר כשלושה חודשים (בהנחה שאיש אינו זולל אותן במקומכם).

הפרק הבא של "חתונה ממבט ראשון" ישודר בשבת ב-21:15 בערוץ 12.