אוכל
צילום׃ קדם צלמים, עוגות ועוגיות, הוצאת קוראים

עוגת מוס שוקולד ללא אפייה

מה קורה כשליקר תפוזים, שקדים קלויים ושוקולד מריר נפגשים? חגיגה!

אלינוער רבין | עוגות ועוגיות, הוצאת קוראים | פורסם 17/01/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 103 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס:

1/2 כוס (125 גרם) סוכר

1 כוס (150 גרם) אגוזי לוז ושקדים קלויים קצוצים

75 גרם חמאה מלוחה רכה

2 כפות אבקת קקאו

למוס:

450 גרם מטבעות שוקולד מריר

3/4 כוס (80 גרם) אבקת קקאו

¾ כוס (180 מ"ל) חלב

3 מיכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה

4 כפות ליקר תפוזים, קואנטרו

לקישוט:

פולי קקאו גרוסים, ברס או קליפות תפוז מסוכרות

אופן ההכנה:

1 להכנת הבסיס, מערבבים יחד את כל המרכיבים, אפשר במזלג. שוטחים ומהדקים בתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.

2 מצננים כחצי שעה במקרר או 10 דקות במקפיא. אפשר להחליף את הסוכר והשקדים ב-250 גרם ברס.

3 להכנת המוס, ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם אבקת הקקאו והחלב. מערבבים היטב.

4 מקציפים את השמנת המתוקה. מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת השוקולד ואת הליקר.

5 שוטחים על הבסיס. מצננים מספר שעות במקרר.

6 מפזרים מעל פולי קקאו גרוסים או קליפות תפוז מסוכרות.

טיפ: מהמתכון הזה אפשר להכין בקלות קינוח פרווה מרשים. מותרים על הבסיס. מכינים את המוס עם ריצ'קפה במקום החלב. את השמנת המתוקה מחליפים ב-3 מיכלים של שמנת ריצ' להקצפה. מכינים בתבנית קפיצית או בגביעים.