עוגת מוס שוקולד ללא אפייה
מה קורה כשליקר תפוזים, שקדים קלויים ושוקולד מריר נפגשים? חגיגה!
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבסיס:
1/2 כוס (125 גרם) סוכר
1 כוס (150 גרם) אגוזי לוז ושקדים קלויים קצוצים
75 גרם חמאה מלוחה רכה
2 כפות אבקת קקאו
למוס:
450 גרם מטבעות שוקולד מריר
3/4 כוס (80 גרם) אבקת קקאו
¾ כוס (180 מ"ל) חלב
3 מיכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה
4 כפות ליקר תפוזים, קואנטרו
לקישוט:
פולי קקאו גרוסים, ברס או קליפות תפוז מסוכרות
אופן ההכנה:
1 להכנת הבסיס, מערבבים יחד את כל המרכיבים, אפשר במזלג. שוטחים ומהדקים בתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.
2 מצננים כחצי שעה במקרר או 10 דקות במקפיא. אפשר להחליף את הסוכר והשקדים ב-250 גרם ברס.
3 להכנת המוס, ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם אבקת הקקאו והחלב. מערבבים היטב.
4 מקציפים את השמנת המתוקה. מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת השוקולד ואת הליקר.
5 שוטחים על הבסיס. מצננים מספר שעות במקרר.
6 מפזרים מעל פולי קקאו גרוסים או קליפות תפוז מסוכרות.
טיפ: מהמתכון הזה אפשר להכין בקלות קינוח פרווה מרשים. מותרים על הבסיס. מכינים את המוס עם ריצ'קפה במקום החלב. את השמנת המתוקה מחליפים ב-3 מיכלים של שמנת ריצ' להקצפה. מכינים בתבנית קפיצית או בגביעים.