אוכל
צילום׃ קיצ'נאייד אקססוריז

עוגת שוקולד-קינמון לפסח

עוגת פסח עסיסית, טעימה וקלה להכנה

שמרית גולדברג | קיצ'נאייד אקססוריז | פורסם 21/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

200 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס סוכר + 1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
6 כפות קקאו
כפית קינמון
6 ביצים מופרדות
6 כפות קמח תופח כשר לפסח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.

2 ממימסים חמאה, שוקולד, חלב, קקאו, קינמון וחצי כוס סוכר בסיר קטן על להבה נמוכה עד שמתקבלת תערובת אחידה. כשהתערובת מתקררת מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב.

3 מוציאים כוס מתערובת השוקולד ומניחים בצד.

4 את ששת החלבונים מקציפים בתוספת 1/2 כוס סוכר לקצף יציב. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת החלבונים ובתנועות קיפול מאחדים ביניהם.

5 לבסוף מוסיפים את הקמח התופח ושוב מקפלים בעדינות.

6 יוצקים את התערובת לתבנית קפיצית משומנת.

7 אופים במשך כחצי שעה ( לבדוק בקיסם).

8 כשהעוגה חמה יוצקים עליה את כוס השוקולד שהוצאנו בהתחלה מורחים על העוגה ומקשטים עם שבבי קוקוס או שקדים קלויים.

>> לעוד קינוחים מומלצים לארוחת החג.