עוגת שוקולד-קינמון לפסח
עוגת פסח עסיסית, טעימה וקלה להכנה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
200 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס סוכר + 1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
6 כפות קקאו
כפית קינמון
6 ביצים מופרדות
6 כפות קמח תופח כשר לפסח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
2 ממימסים חמאה, שוקולד, חלב, קקאו, קינמון וחצי כוס סוכר בסיר קטן על להבה נמוכה עד שמתקבלת תערובת אחידה. כשהתערובת מתקררת מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב.
3 מוציאים כוס מתערובת השוקולד ומניחים בצד.
4 את ששת החלבונים מקציפים בתוספת 1/2 כוס סוכר לקצף יציב. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת החלבונים ובתנועות קיפול מאחדים ביניהם.
5 לבסוף מוסיפים את הקמח התופח ושוב מקפלים בעדינות.
6 יוצקים את התערובת לתבנית קפיצית משומנת.
7 אופים במשך כחצי שעה ( לבדוק בקיסם).
8 כשהעוגה חמה יוצקים עליה את כוס השוקולד שהוצאנו בהתחלה מורחים על העוגה ומקשטים עם שבבי קוקוס או שקדים קלויים.
>> לעוד קינוחים מומלצים לארוחת החג.