עוגיות גרנולה, קוקוס וקפה
יש כל כך הרבה סוגי עוגיות בעולם, ובכל פעם מחדש קשה לנו לבחור עם מה להתפנק. כשהגיע אלינו המתכון הזה, לא היססנו ומיד הפשלנו שרוולים ויצאנו לעבודה. עם הקפה הקר או סתם כנשנוש בכל שעה ביממה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (35 מנות):
100 גרם חמאה רכה
120 גרם (חצי כוס) סוכר חום כהה
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל
2 כפיות קפה נמס
1 ביצה L
125 גרם (כוס) קמח מלא (ניתן להחליף בקמח לבן באותה הכמות בדיוק)
חצי כפית סודה לשתייה
175 גרם (כוס ושלושת רבעי) שיבולת שועל שלמה או שבורה
50 גרם (חצי כוס) קוקוס טחון (ניתן להחליף את הקוקוס באגוזים קצוצים)
50 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק מאוד (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
2 מערבלים במיקסר עם וו גיטרה במהירות גבוהה את החמאה, הסוכר, המלח, תמצית הווניל והקפה, עד לקבלת תערובת קרמית, אחידה ורכה.
3 מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.
4 מוסיפים את הקמח, הסודה, שיבולת השועל, הקוקוס והשוקולד, ומערבלים עד לקבלת גושי בצק גדולים.
5 מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה ויוצרים כדורים בגודל של אגוז מלך. מניחים את הכדורים במרווחים על גבי התבניות ומשטחים מעט את החלק העליון.
6 אופים במשך 10-13 דקות או עד שהעוגיות זהובות.
7 מצננים לחלוטין ומגישים.
* העוגיות נשמרות עד שבוע בצנצנת אטומה.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט