אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת קינמון בזיגוג סוכר ואגוזים

מתכון לעוגת קינמון שמדלגת בקלות לארסנל העוגות של הארוחה המספקת ליום כיפור. הקינמון כבר בבלילה של העוגה הבחושה, ומלמעלה היא מזוגגת בסוכר ושברי אגוזים

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 14/09/21 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 ביצים גודל L

מיכל שמנת להקצפה (250 גרם)

1 וחצי כוסות סוכר לבן (300 גרם)

חצי כוס שמן קנולה (100 גרם)

כפית תמצית/מחית וניל

1 וחצי כפיות קינמון

1 וחצי כפיות אבקת אפייה

1 וחצי כוסות קמח

לזיגוג:

100 גרם אבקת סוכר

כף מים רותחים

רבע כוס אגוזי מלך טחונים דק

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מקציפים בקערת מיקסר ביצים, שמנת להקצפה וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים לקערה וניל ושמן וממשיכים להקציף מעט.

3 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קינמון, אבקת אפייה וקמח וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

>> לבלוג של קרן אגם

4 יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה או לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות היטב ואופים 30-35 דקות, עד שקיסם שנועצים בעוגה יוצא יבש. מצננים את העוגה.

5 מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערה אבקת סוכר עם מים רותחים לתערובת סמיכה ואחידה. מצפים את העוגה ומפזרים אגוזים קצוצים. מגישים וזוללים.

* העוגה נשמרת בטמפרטורת חדר כשלושה ימים כשהיא עטופה היטב.

*לגרסת פרווה אפשר להמיר את השמנת בקרם קוקוס.

* אם אין לכם מיקסר, אפשר להשתמש במטרפה גדולה.