אוכל
צילום׃ DreamBigPhotos, Istock

עוגת שוקולד ואגוזים

עוגה נהדרת שמתאימה גם לפסח

רות אוליבר | mako | פורסם 26/03/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

עוגה- בסיס

200 גרם שוקולד
200 גר חמאה
5 ביצים
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות ברנדי
200 גר אגוזים לוז קלויים ולא מומלחים
2 כפות קמח מצה

ציפוי

120 גר שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית קפה נמס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל 180 מעלות 2. מניחים בסיר קטן את החמאה והשוקולד וממיסים. 3. מקציפים את הביצים והסוכר לקצף אוורירי ותפוח. 4. מקפלים את השוקולד המומס לתוך תערובת הביצים, מוסיפים את תמצית הווניל, הברנדי והאגוזים וקמח המצה ומערבבים היטב. 5. יוצקים לתבנית משומנת בקוטר 24, מכניסים לתנור החם ואופים במשך 35 דקות לערך. מוציאים מהתנור ומקררים 6. בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הציפוי: מחממים את השמנת, והקפה הנמס, מוסיפים את השוקולד ומערבבים מעל להבה נמוכה עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה מסירים מהאש ומניחים לציפוי להצטנן מעט. 7. יוצקים את הציפוי על פני העוגה.