אוכל
צילום׃ גל אנג'ל, יחסי ציבור

טארטלט תפוחים

מאפה אישי נימוח ומפנק במלית שמיימית של תפוחים, אגוזים וצימוקים

אורי שפט ורינת צדוק | מאפיית לחמים | פורסם 14/07/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ / 8 תבניות אישיות בקוטר 6 ס"מ

לבצק

280 גרם חמאה קרה
70 גרם סוכר (1/3 כוס)
5 גרם מלח (1 כפית שטוחה)
125 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)
100 גרם ביצים (2 ביצים)
560 גרם קמח (4 כוסות)

למלית

1200 גרם תפוחים ירוקים (גרנד אלכסנדר /8-10 יחידות)
200 גרם חמאה מלוחה
300 גרם סוכר (1/3 1 כוס)
קורט קינמון
200 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
100 גרם צימוקים לבנים
גרידה מחצי לימון
מעט וניל (חצי מקל / תמצית איכותית)

אופן ההכנה:

1 בעזרת וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר לתערובת חלקה ובהירה ללא גושים.

2 מוסיפים את אבקת הסוכר והמלח עד להיטמעות, מוסיפים ביצים בהדרגה .

3 מערבבים עד להומוגניות, עוצרים את המיקסר ומגרדים את הדפנות. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד להתאחדות הבצק.

4 משטחים את הבצק לפיתה שטוחה ומקררים במקרר לפחות שעה וחצי.

5 להכנת המלית: מקלפים את התפוחים, מוצאים את הליבה וחותכים לקוביות בגודל: 1X1 ס"מ.

6 מחממים מעט סיר, מוסיפים חמאה, סוכר, קוביות תפוחים וצימוקים. מוסיפים קינמון ואגוזי מלך.

7 מערבבים את תערובת התפוחים עד לקבלת צבע קרמלי ענברי. (אין צורך לבשל את התפוחים עד לריכוך, הם עוברים אפייה.)

8 מסננים את התפוחים מהנוזלים, מצמצמים מעט את הנוזל ומוסיפים לתפוחים.

9 להרכבת הטארטלט: מחממים תנור ל-170 מעלות.

10 משמנים מעט את התבנית, מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי: 2.5-3 ס"מ.

11 חותכים בעזרת סכין או גלגלת פיצה לריבועים בגודל 12X12 ס"מ או יחידה אחת לטארט בקוטר 26 ס"מ.

12 לטארטלטים: מניחים ריבוע בצק בתוך תבנית כאשר הקצוות עומדים כלפי מעלה. ממלאים כל טארטלט במלית תפוחים ומקפלים את הקצוות מעל. מקררים או מקפיאים כ-10 דקות.

13 אופים כ-17-20 דקות בתנור שחומם מראש, לקבלת גוון זהוב.

14 מצננים, ובוזקים אבקת סוכר מעל כל יחידה.