צילום׃ יחסי ציבור
טירמיסו
ניתן להכין בכוסות אישיות או בתבנית
| בית האוכל האיטלקי RONIMOTTI
| פורסם 20/05/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
10 חלמונים
500 מ"ל שמנת
1 חבילת בישקוטים
5 כפות גבינת מסקרפונה
1 כוס סוכר
חצי שוט של ליקר קפה
3 כוסות של אספרסו או קפה שחור מצונן
2 כפות אבקת קקאו
אופן ההכנה:
1 מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ויציב. 2. מקציפים את השמנת עם המסקרפונה במהירות נמוכה עד לאיחוד, מגבירים את המהירות, מוסיפים את שארית הסוכר והליקר ומקציפים לכדי קצפת יציבה. 3. מאחדים בתנועות קיפול את שתי המסות. 4. יוצקים חצי מהמסה לתבנית עם שוליים או פיירקס, טובלים את הבישקוטים בקפה ומסדרים אותם זה לצד זה על גבי הקרם. יוצקים את שארית הקרם על גבי הבישקוטים ומניחים להתקרר לילה במקרר. 5. לפני ההגשה מפזרים בעזרת מסננת אבקת קקאו ומגישים.