אוכל
צילום׃ none

עוגת קטיפה אדומה - מטבח אמריקאי

עוגת קטיפה אדומה נקראה בעבר `עוגת השטן` מפני שצבע אדום לוהט נחשב כ"חטא" אצל הפוריטנים של פעם.

דביבון | מתכוני גולשים | פורסם 23/01/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 + 2 כוסות קמח מנופה

1/2 כפית מלח

2 כפות קקאו

120 גר` חמאה רכה

1/2 + 1 כוסות סוכר

2 ביצים גדולות

1 כוס שמנת לקצפת עמידה

2-3 כפות צבע מאכל אדום (לא מים עם צבע של הסופר :-) בג`ל

1 כפית תמצית וניל

1 כפית חומץ

1 כפית סודה לשתיה ציפוי גבינה1/2 + 1 כוסות שמנת לקצפת עמידה - קרה

220 גר` גבינת שמנת בטמפ` החדר

220 גר` גבינת מסקרפונה או ריקוטה בטמפ` החדר

3/4 כפית תמצית וניל

120 גר` אבקת סוכר מנופה וללא גושים

אופן ההכנה:

לחמם תנור לחום של 175 מעלות. לשמן 2 תבניות בגודל "23 - "24 ולכסות את תחתית התבניות בנייר אפיה.

בקערה, לערבב קמח, מלח וקקאו. בקערה נוספת או בקערת המיקסר להקציף את החמאה כדקה, להוסיף את הסוכר ולערבל לתערובת אוורירית.

להוסיף את הביצים, אחת בכל פעם תוך ערבול מתמיד. להוסיף את תמצית הוניל ולערבב.

לערבל במהירות נמוכה את השמנת לקצפת עם צבע המאכל. להכניס לקערה מתערובת הקמח ומתערובת השמנת לסירוגין.

לערבב חומץ וסודה לשתיה ולהכניס לבצק. לחלק את הבצק לשתי התבניות. לאפות כ 25 דקות או עד שקיסם הנכנס לעוגה יוצא נקי.

לקרר את העוגות. כשהעוגות מקוררות לחלוטין, לעטוף אותן בניילון נצמד ולהכניס למקרר או למקפיא לפחות לשעה.

הכנת הציפוי - בקערה, לערבב 2 סוגי גבינה לתערובת אחידה. להוסיף תמצית וניל ואבקת סוכר מנופה תוך ערבוב.

להקציף את השמנת לקצפת לקצף חזק. להוסיף את תערובת הגבינות ולערבב היטב.

לחתוך עוגה למספר שכבות רצוי (עד 4 ), למרוח קרם ולצפות את העוגה גם בצדדיה . אפשר לזרות למעלה שקדים גרוסים או מולבנים, קוקוס וכו`.