עוגת קצף וקצפת של לייזה פאנלים
לא גבוהה מדי, לא עשירה מדי, וההרכבה שלה היא סוג של משחק. חגית ביליה, היא לייזה פאנלים, חוזרת לעוגת המופת של חנה שאולוב, שזוכה להצלחה מסחררת כבר 3 דורות רצוף. מתוך הספר "לפני, אחרי ותוך כדי"
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
תבנית בגודל 25X40 ס"מ או תבנית או רינג בקוטר 28-26 ס"מ (חשוב: נשתמש באותה תבנית הן לשכבת הקצף והן לבסיס)
מרכיבים :
לקצף:
3 חלבונים
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר
1 כפית קורנפלור
לתחתית:
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
כוס וחצי (210 גרם) קמח תופח (או קמח לבן עם כפית אבקת אפייה)
1 כף אבקת סוכר
3 חלמונים
שמינית כפית מלח
לקצפת:
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפיות קפה נמס
3 כפות אבקת סוכר
לעיטור:
סירופ שוקולד או 30 גרם שוקולד, מומס עם רבע כוס (60 מ"ל) חלב
אופן ההכנה:
1. הקצף: נחמם תנור ל-100 מעלות, במצב טורבו, ונרפד את התבנית בנייר אפייה. נקציף את החלבונים לקצף יציב ואז נזרזף אט אט, בזרם דק ועדין, את הסוכר. נקציף 5 דקות מלאות עד שהקצף יהיה יציב מאוד. נוסיף את הקורנפלור ונקציף מעט עד שייטמע.
2 נשטח על התבנית את הקצף שלנו יפה יפה. הוא אמור להיות אחיד ולא גבוה מדי. נכניס לתנור ונאפה במשך כשעה ורבע.
3. התחתית: נטחן במעבד מזון או נלוש בידיים את החומרים עד שיתאחדו לבצק פירורי. נעטוף אותו בניילון נצמד ונכניס למקרר לחצי שעה.
4 נוציא בזהירות את הקצף מהתבנית ונגביר את חום התנור ל-180 מעלות.
5 נרפד את התבנית בנייר אפייה משומן ונשטח עליו את התחתית הפריכה. היא אמורה לכסות בשכבה דקה את כל התבנית. נכניס לתנור ל-10-8 דקות. כדאי להיעזר בסטופר כי זה נאפה ומשחים מהר מאוד.
6 נוציא מהתנור ונצנן כחצי שעה.
7. הקצפת: נקציף את השמנת המתוקה עם הקפה הנמס ואבקת הסוכר עד לקבלת קצב יציב וטעים מאוד.
8. ההרכבה: על תחתית העוגה נמרח את הקרם ועליו נלביש, ברוב כבוד והדר, את הקצף הקשיח. נעטר בשוקולד ג'קסון פולוק סטייל. נכניס למקרר לקירור של שלוש שעות לפחות.
מתוך "לפני, אחרי ותוך כדי", הוצאת מודן. לעוד מתכונים מהספר