אוכל
צילום׃ מאיה פלמון, יחסי ציבור

פאי גבינה מתוק

השנה בחרנו לחגוג את יום הפאי הבינלאומי (3.14, פאי, הבנתם?) יחד עם פורים - ולהתמסר למתכון של פאי מחופש. מבחוץ הוא נראה כמו מאפין, אבל מבפנים? פאי קליל ומתוק לכל דבר. רעיון ששווה לאמץ

מירי זורגר | אסם | פורסם 13/03/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

לבצק:

300 גרם קמח

200 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

1 ביצה

למלית:

750 גרם גבינה כחושה (טיב טעם או כנען)

750 גרם גבינה 5% שומן

200 גרם אבקת סוכר

2 חבילות אינסטנט פודינג וניל

3 ביצים

לפירורים:

200 גרם קמח

200 גרם חמאה

200 גרם סוכר

לזרייה:

100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון את הקמח, החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

2 מערבבים בקערה את כל רכיבי המלית.

3 מכינים את הפירורים לציפוי: מעבדים במעבד מזון את הקמח, החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת פירורית. מעבירים לקופסת פלסטיק ומקפיאים לשעה לפחות.

4 מרכיבים את המנה: מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מרפדים שקעים של תבניות מאפינס (בקוטר 4 ס"מ) בבצק, וממלאים כל אחד במלית בעזרת שק זילוף או כף. מלמעלה מפזרים פירורים מהתערובת שהכנו. מקררים שוב כחצי שעה לפני האפייה.

5 אופים ב-175 מעלות כ-40 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים.  מפזרים אבקת סוכר ומגישים בטמפרטורת החדר.

* ניתן לאפות את הפאי בשתי תבניות עגולות בקוטר 20 ס"מ. במקרה זה האפייה תהיה ארוכה יותר. יש לצנן את העוגה היטב לפני פריסתה.

המתכון פורסם לראשונה באתר בישולים מבית אסם. 

>> מתכונים לאוזני המן

>> כל המתכונים לפורים