פאי גבינה מתוק
השנה בחרנו לחגוג את יום הפאי הבינלאומי (3.14, פאי, הבנתם?) יחד עם פורים - ולהתמסר למתכון של פאי מחופש. מבחוץ הוא נראה כמו מאפין, אבל מבפנים? פאי קליל ומתוק לכל דבר. רעיון ששווה לאמץ
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (40 מנות):
לבצק:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
למלית:
750 גרם גבינה כחושה (טיב טעם או כנען)
750 גרם גבינה 5% שומן
200 גרם אבקת סוכר
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
3 ביצים
לפירורים:
200 גרם קמח
200 גרם חמאה
200 גרם סוכר
לזרייה:
100 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון את הקמח, החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
2 מערבבים בקערה את כל רכיבי המלית.
3 מכינים את הפירורים לציפוי: מעבדים במעבד מזון את הקמח, החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת פירורית. מעבירים לקופסת פלסטיק ומקפיאים לשעה לפחות.
4 מרכיבים את המנה: מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מרפדים שקעים של תבניות מאפינס (בקוטר 4 ס"מ) בבצק, וממלאים כל אחד במלית בעזרת שק זילוף או כף. מלמעלה מפזרים פירורים מהתערובת שהכנו. מקררים שוב כחצי שעה לפני האפייה.
5 אופים ב-175 מעלות כ-40 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים. מפזרים אבקת סוכר ומגישים בטמפרטורת החדר.
* ניתן לאפות את הפאי בשתי תבניות עגולות בקוטר 20 ס"מ. במקרה זה האפייה תהיה ארוכה יותר. יש לצנן את העוגה היטב לפני פריסתה.
המתכון פורסם לראשונה באתר בישולים מבית אסם.