אוכל

פופיקים של בחורות

Kadin Gobegi - עוגיות טורקיות מטוגנות

| השף המעופף | פורסם 04/10/09 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.1 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לסירופ:

2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
מיץ מחצי לימון

לעוגיות:

כוס וחצי מים
3 כפות חמאה
קורט מלח
2 כוסות קמח לבן לא תופח
3 ביצים
שמן תירס לטיגון עמוק
תמצית שקדים
קצפת

אופן ההכנה:

1 מכינים את הסירופ: מבשלים על אש בינונית את המים, הלימון והסוכר. בוחשים כל העת עד שהסוכר נמס לגמרי. מגבירים להבה ומבשלים ברתיחה עזה חמש דקות. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר. 2. מכינים את העוגיות: שמים בסיר כוס וחצי מים, חמאה ומלח. מביאים לרתיחה. בוחשים עד שהחמאה נמסה לגמרי. מוסיפים את כל הקמח במכה אחת ובוחשים במרץ בכף עץ עד שהתערובת הופכת לסמיכה ואחידה. מסירים מהאש. 3. יוצרים גומה במרכז התערובת ויוצקים לתוכה ביצה. מערבבים במרץ. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים עם הביצים הנותרות. בסוף ההוספות והערבובים צריך להתקבל בצק סמיך, חלק ומבריק. 4. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב. יוצקים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג-פונג. טובלים אגודל בתמצית השקדים ויוצרים בכל כדור גומה בעומק 2 ס"מ. מטגנים את העוגיות בשמן החם בנגלות של חמש בכל פעם למשך כעשר דקות. הופכים מדי פעם עד שהן מזהיבות. 5. משרים את העוגיות בסירופ לחמש דקות. מוציאים ומניחים על תבנית או צלחת הגשה, עם הגומות כלפי מעלה. ממלאים את הגומות בקצפת ומגישים.