אוכל
צילום׃ לורן פפיסמדוב, mako אוכל

עוגיות שוקולד מושלגות

אם אתם כבר בעסקי העוגיות, אנחנו בעד להוסיף עוד סוג לשוקולד צ'יפס, העוגיות המגולגלות או מה שזה לא יהיה שיש לכם בתנור עכשיו: עוגיות שוקולד שנכנסות לתנור צנועות וענוות ויוצאות ממנו הרים מושלגים. חלום

לורן פפיסמדוב | mako אוכל | פורסם 30/10/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 132 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-25-35 עוגיות:

250 גרם שוקולד מריר

80 גרם חמאה

2 ביצים (לא משנה הגודל)

100 גרם (חצי כוס) סוכר

300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח

40 גרם (4 כפות) קקאו

כפית ורבע אבקת אפייה

קורט מלח

לגלגול:

חצי כוס סוכר

1 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה בפולסים של 30 שניות. מערבבים לתערובת אחידה ומניחים לצינון.

2 בינתיים מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף במרקם של מוס. מוסיפים את השוקולד והחמאה המומסים, מורידים את מהירות ההקצפה וממשיכים להקציף עד הטמעה.

3 מוסיפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח ומערבבים לאיחוד (אפשר להמשיך עם המקצף על המהירות הכי איטית). מעבירים למקרר לשעה-שעתיים, לייצוב.

4 מעבירים את הסוכר לגלגול לקערה ואת אבקת הסוכר לקערה נוספת.

5 יוצרים מהבצק כדורים, מעבירים לקערת הסוכר ומגלגלים לציפוי מלא. משם מעבירים לקערת אבקת הסוכר ומגלגלים שוב לציפוי מלא. מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

6 מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את העוגיות בין 15 דקות (לעוגיות רכות ונמסות) ל-20 דקות, לעוגיות מוצקות יותר - או עד שהן "מתפוצצות" ומקבלות את המראה המושלג.

לאינסטגרם של לורן

בתיאבון!