עוגיות שוקולד מושלגות
אם אתם כבר בעסקי העוגיות, אנחנו בעד להוסיף עוד סוג לשוקולד צ'יפס, העוגיות המגולגלות או מה שזה לא יהיה שיש לכם בתנור עכשיו: עוגיות שוקולד שנכנסות לתנור צנועות וענוות ויוצאות ממנו הרים מושלגים. חלום
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-25-35 עוגיות:
250 גרם שוקולד מריר
80 גרם חמאה
2 ביצים (לא משנה הגודל)
100 גרם (חצי כוס) סוכר
300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
40 גרם (4 כפות) קקאו
כפית ורבע אבקת אפייה
קורט מלח
לגלגול:
חצי כוס סוכר
1 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה בפולסים של 30 שניות. מערבבים לתערובת אחידה ומניחים לצינון.
2 בינתיים מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף במרקם של מוס. מוסיפים את השוקולד והחמאה המומסים, מורידים את מהירות ההקצפה וממשיכים להקציף עד הטמעה.
3 מוסיפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח ומערבבים לאיחוד (אפשר להמשיך עם המקצף על המהירות הכי איטית). מעבירים למקרר לשעה-שעתיים, לייצוב.
4 מעבירים את הסוכר לגלגול לקערה ואת אבקת הסוכר לקערה נוספת.
5 יוצרים מהבצק כדורים, מעבירים לקערת הסוכר ומגלגלים לציפוי מלא. משם מעבירים לקערת אבקת הסוכר ומגלגלים שוב לציפוי מלא. מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
6 מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את העוגיות בין 15 דקות (לעוגיות רכות ונמסות) ל-20 דקות, לעוגיות מוצקות יותר - או עד שהן "מתפוצצות" ומקבלות את המראה המושלג.
בתיאבון!