עוגיות פאדג' שוקולד
בחוץ פאדג' רך ועסיסי, בפנים קרם נימוח והרסני. שחיתות, כבר אמרנו?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
350 גרם שוקולד מריר 60%
60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
1 כוס + 2 כפות סוכר (230 גרם)
1 כף אבקת נס קפה
2 כפיות תמצית וניל איכותית
6 כפות קמח לבן (50 גרם)
¾ כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
כוס וחצי שוקולד צ'יפס מריר (200 גרם)
1 כוס פקאנים קלויים וקצוצים דק
למילוי הגאנאש
170 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
¾ כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 ממיסים במיקרו את החמאה והשוקולד (בסבבים של 30 שניות). מערבבים.
2 מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים ביצים, סוכר, נס קפה ותמצית וניל. מערבבים במטרפה עד אחידות.
3 בקערה אחרת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לבלילת השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
4 מוסיפים את השוקולד צ'יפס והפקאנים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד שהעיסה מתקשה – אפשר ללילה שלם.
5 מכינים את הגאנאש: מכניסים את השמנת והשוקולד למיקרו ל-30 שניות, ומערבבים עד שהשוקולד נמס (אם זה לא מספיק – מוסיפים עוד זמן). מחכים שיצטנן, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות (המרקם צריך להיות סמיך, כמו ממרח טיפה קשיח).
6 מחממים תנור ל-175 מעלות.
7 מוציאים את הבצק מהמקרר, לוקחים בכל פעם כף אחת ומגלגלים לכדור בגודל אגוז גדול. מניחים את הכדורים בתבנית ומשטחים אותם לגובה של כחצי ס"מ.
8 אופים כ-10 דקות, עד שהחלק העליון של העוגיות נראה יבש, והן מקבלות מעטה דק ופריך. היזהרו מאפיית יתר – גם אם הן נראות מאוד רכות מבפנים, זה בסדר. הן יתקשו מחוץ לתנור.
9 מוציאים את התבנית ומניחים לעוגיות להצטנן לגמרי. עד אז – לא נוגעים. כשהן קרות ויציבות מוציאים את הגאנאש מהמקרר. הוא הוא קשה מדי מחממים אותו במיקרו 5-10 שניות.
10 מורחים על חצי מכמות העוגיות לפחות כפית גדושה של גאנאש (אני זילפתי עם שקית זילוף – מאוד נוח וכיפי). מכסים בעוגייה נוספת ולוחצים מעט.