עוגיות אוזני פיל
3 מצרכים בלבד, כמה דקות עבודה וגם לכם יהיו עוגיות אוזני פיל נוסטלגיות, פריכות וממכרות במיוחד. לזה אנחנו קוראים יחס עבודה-תוצאה מושלם
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (40 מנות):
1 קילו בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר
50 גרם חמאה מומסת להברשה
200 גרם (1 כוס) סוכר
אופן ההכנה:
1 פותחים את יריעת הבצק ומחלקים ל-2 חלקים.
2 מורחים את הבצק בשכבה דקיקה של חמאה מומסת ומפזרים סוכר בנדיבות.
3 סוגרים לצורת ספר מהחלק העליון ומהחלק התחתון של כל יריעת בצק. מברישים בעוד קצת חמאה מומסת ומפזרים סוכר.
4 סוגרים שוב לצורת ספר מהחלק העליון ומהחלק התחתון של כל בצק.
5 מברישים שוב בחמאה מומסת, מפזרים סוכר וסוגרים.
6 מברישים את החלק העליון במעט חמאה ומפזרים סוכר. מניחים את גלילי העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לכ-10 דקות.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות.
8 פורסים את גלילי הבצק לעוגיות בעובי 1-2 ס"מ ומסדרים באופן מרווח על תבניות מרופדות בנייר אפייה.
9 אופים 15-20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות בצורה אחידה.
10 מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.
* גדולים עליכם הקיפולים האלה? אפשר פשוט לחלק את יריעת הבצק לשניים, ולגלגל כל אחד מהחלקים כמו ספר תורה - משני הכיוונים כלפי פנים. מקפיאים, פורסים ואופים.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט