אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגיות אוזני פיל

3 מצרכים בלבד, כמה דקות עבודה וגם לכם יהיו עוגיות אוזני פיל נוסטלגיות, פריכות וממכרות במיוחד. לזה אנחנו קוראים יחס עבודה-תוצאה מושלם

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 27/10/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

1 קילו בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר

50 גרם חמאה מומסת להברשה

200 גרם (1 כוס) סוכר

אופן ההכנה:

1 פותחים את יריעת הבצק ומחלקים ל-2 חלקים.

2 מורחים את הבצק בשכבה דקיקה של חמאה מומסת ומפזרים סוכר בנדיבות.

3 סוגרים לצורת ספר מהחלק העליון ומהחלק התחתון של כל יריעת בצק. מברישים בעוד קצת חמאה מומסת ומפזרים סוכר.

4 סוגרים שוב לצורת ספר מהחלק העליון ומהחלק התחתון של כל בצק.

5 מברישים שוב בחמאה מומסת, מפזרים סוכר וסוגרים.

6 מברישים את החלק העליון במעט חמאה ומפזרים סוכר. מניחים את גלילי העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לכ-10 דקות.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות.

8 פורסים את גלילי הבצק לעוגיות בעובי 1-2 ס"מ ומסדרים באופן מרווח על תבניות מרופדות בנייר אפייה.

9 אופים 15-20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות בצורה אחידה.

10 מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.

* גדולים עליכם הקיפולים האלה? אפשר פשוט לחלק את יריעת הבצק לשניים, ולגלגל כל אחד מהחלקים כמו ספר תורה - משני הכיוונים כלפי פנים. מקפיאים, פורסים ואופים.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו חיתוכיות אגוזים וקרמל אלוהיות

>> מרקים קלילים לתחילת החורף