צילום׃ pirge, פורום המתכונים של תפוז
כושית קוקוסית שמשגעת את העולם
עוגה רטובה, פאדג'ית ומאד שוקולדית - במיוחד לפסח
pirge | פורום המתכונים של תפוז
| פורסם 28/03/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
כוס סוכר
כוס אבקת שוקולית
כוס קמח מצות מנופה
כוס קוקוס
שקית אבקת אפייה
3/4 כוס שמן
2 ביצים
2 כוסות מים פושרים
לזיגוג
1/2 מיכל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את הסוכר, אבקת השוקולית, קמח המצות המנופה, הקוקוס, אבקת האפייה, השמן והביצים.
2 מוסיפים את המים הפושרים ומערבבים היטב.
3 יוצקים את התערובת לתבנית עגולה ומשומנת.
4 משאירים על השיש למנוחה של 20 דקות.
5 אופים בחום בינוני למשך כ-40 דקות.
6 בזמן האפייה מכינים את זיגוג השוקולד: מחממים בסיר קטן שמנת מתוקה רק עד לסף רתיחה, סוגרים את הלהבה ומוסיפים שוקולד מריר, בוחשים היטב עד לקבלת קרם שוקולד דליל.
7 מיד לאחר האפייה יוצקים על העוגה את זיגוג השוקולד החם.
8 לאחר צינון מעבירים את העוגה למקרר.