אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שזיפים קלה להכנה

רואים את השזיפים על העוגה, שמונחים כשדווקא החלק החתוך שלהם פונה כלפי מעלה? אז מתברר שאם רוצים שהפירות לא ישקעו - זאת הדרך להניח אותם (על הדרך, קבלו עוגה קלה ונהדרת של קרן אגם)

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 04/07/23 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לתבנית מלבנית 25*30 או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:

170 גרם חמאה רכה

250 גרם (כוס ורבע) סוכר לבן

3 ביצים גדולות

כפית מחית וניל

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה מינימום 15% שומן

2 כפיות אבקת אפייה

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

5-6 שזיפים בינוניים, חצויים ללא גרעין

2 כפות סוכר וניל

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

2 מערבבים בקערה חמאה רכה וסוכר עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים במטרפה.

3 מוסיפים וניל ואת השמנת החמוצה ומערבבים היטב.

4 מוסיפים אבקת אפייה וקמח ומערבבים שוב כדי להיפטר מגושים (הכי נוח בעזרת מטרפה).

6 מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ומיישרים.

7 מסדרים את חצאי השזיפים על הבלילה כשהחלק הפתוח פונה למעלה (זה ימנע את שקיעתם).

8 אופים 35-40 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

9 מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. 

עוד עוגות פירות של קרן אגם

** העוגה תישמר במקרר (בגלל השזיפים) עד ארבעה ימים.