עוגת שזיפים קלה להכנה
רואים את השזיפים על העוגה, שמונחים כשדווקא החלק החתוך שלהם פונה כלפי מעלה? אז מתברר שאם רוצים שהפירות לא ישקעו - זאת הדרך להניח אותם (על הדרך, קבלו עוגה קלה ונהדרת של קרן אגם)
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית מלבנית 25*30 או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
170 גרם חמאה רכה
250 גרם (כוס ורבע) סוכר לבן
3 ביצים גדולות
כפית מחית וניל
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה מינימום 15% שומן
2 כפיות אבקת אפייה
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
5-6 שזיפים בינוניים, חצויים ללא גרעין
2 כפות סוכר וניל
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
2 מערבבים בקערה חמאה רכה וסוכר עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים במטרפה.
3 מוסיפים וניל ואת השמנת החמוצה ומערבבים היטב.
4 מוסיפים אבקת אפייה וקמח ומערבבים שוב כדי להיפטר מגושים (הכי נוח בעזרת מטרפה).
6 מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ומיישרים.
7 מסדרים את חצאי השזיפים על הבלילה כשהחלק הפתוח פונה למעלה (זה ימנע את שקיעתם).
8 אופים 35-40 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
9 מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
** העוגה תישמר במקרר (בגלל השזיפים) עד ארבעה ימים.