אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגת שושנים עם קרם אגוזים וקפה

רוצים להתפנק, אבל כמו שצריך? הכינו לעצמכם כוס קפה ושדרגו אותה עם שושנת שמרים רכה וחמאתית במילוי שמימי של אגוזי לוז. יותר גבוה מזה כנראה כבר לא תגיעו בחיים האלה

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 03/02/15 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבצק שמרים (תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ):

250 גרם (כוס וחצי + 4 כפות) קמח

4 גרם (1 כפית) שמרים יבשים (או 12 גרם שמרים טריים)

75 גרם חמאה רכה

1 ביצה

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

125 מ"ל (1/2 כוס) חלב

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל

לקרם:

100 גרם אגוזי לוז

75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

קורט מלח

1 כפית נס קפה

1/2 כפית תמצית וניל

1 כף ממרח שוקולד-אגוזים

1 ביצה

1 כף קמח

להברשה וזיגוג:

ביצה טרופה

125 מ"ל (1/2 כוס) מים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

אופן ההכנה:

1 בצק השמרים: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.

2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים במקרר במשך לילה (לפחות 8 שעות).

3 הקרם: טוחנים יחד במעבד מזון עם להב פלדה את האגוזים, החמאה, הסוכר, המלח, הנס קפה, הווניל וממרח השוקולד-אגוזים עד שהאגוזים נטחנים והתערובת נעשית פירורית.

4 מוסיפים את הביצה והקמח וממשיכים לעבד רק עד שנוצר קרם אחיד וסמיך.

5 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ.

6 מורחים את הקרם בשכבה אחידה על עלה הבצק. הכי נוח לעבוד בשלב הזה עם קלף או פלטה.

7 מגלגלים את הבצק בצורה הדוקה עד שמתקבלת צורת רולדה.

8 חותכים את הרולדה לשושנים בעובי 4-5 ס"מ ומניחים במרווחים של כ-1-2 ס"מ בין שושנה לשושנה בתוך תבנית עגולה (קוטר 20) משומנת קלות.

9 מכסים את התבנית ומתפיחים במקום חמים עד שהשושנים ממלאות את התבנית ומתחברות זו לזו.

10 מחממים תנור ל-170 מעלות.

11 מברישים את השושנים בביצה טרופה בעדינות.

12 אופים במשך 25-35 דקות או עד שהמאפה מזהיב ומתייצב.

13 מכינים את הזיגוג: מחממים את הסוכר והמים בסיר קטן עד לרתיחה. מבשלים 2-3 דקות לאחר הרתיחה ומסירים מהאש.

14 מברישים את המאפה המוכן בסירופ הסוכר בנדיבות.

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עם ארז קומרובסקי עוגת לימון

>> טעמנו את בייגלה שבורים, במבה בומבה ועוד מוצרים חדשים ומדליקים