אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת מוס גבינה ושוקולד לבן

עוגה שחורה-לבנה, קיצית והורסת את הבריאות. אפשר ורצוי להכין יום מראש

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 16/06/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

תבנית 22-24 עגולה מתפרקת

לתחתית

1 קופסת עוגיות אוריאו + 4 עוגיות בודדות
60 גרם חמאה מומסת

לרוטב הטופי

100 גרם חמאה
250 גרם סוכר דמררה (כוס וחצי)
1 שמנת מתוקה

למוס הגבינה

120 גרם שוקולד לבן
1 גביע גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
¼ כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
½ כוס שמנת חמוצה
1 שמנת מתוקה
כף אבקת סוכר

לשכבת הפרי

פחית מנגו משומר (או כל פרי אחר), פרוס דק ומסונן היטב (לא חובה)

אופן ההכנה:

התחתית:

1 ממיסים חמאה במיקרו.

2 טוחנים דק את עוגיות האוריאו במעבד מזון.

3 מערבבים את העוגיות עם החמאה, מפזרים בתחתית התבנית ומהדקים היטב בעזרת כף או בידיים. מניחים בצד.

רוטב הטופי (כדאי להכין ביום ההגשה):

1 שמים את כל המרכיבים בסיר בינוני ומחממים על להבה בינונית-נמוכה עד שנוצר רוטב אחיד וחלק.

2 מבשלים בבעבוע עדין עד שמסמיך (זה לוקח כמה דקות). שימו לב – אסור שהרוטב יגיע לרתיחה חזקה.

3 מסירים מהכיריים, מערבבים ושומרים בצד לצינון.

מוס הגבינה:

1 ממיסים שוקולד לבן במיקרו (מתחילים ב-30 שניות, ואם צריך מוסיפים כל פעם 10 שניות שניות). זהירות – שוקולד לבן נשרף יותר בקלות משוקולד רגיל.

2 מערבבים בקערה את הגבינה, הסוכר והווניל עד לקבלת בלילה הומוגנית.

3 מוסיפים את השוקולד המומס, מערבבים ומוסיפים את השמנת החמוצה.

4 מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה.

5 מקפלים את הקצפת לתערובת.

הרכבת העוגה:

1 מניחים את פרוסות הפרי על התחתית בשכבה אחת אחידה (לא חובה).

2 שופכים את מוס הגבינה ומיישרים. מאחסנים במקרר להתייצבות ל-4 שעות לפחות (עדיף לילה).

3 מוציאים מהמקרר, ומקשטים ברוטב הטופי.

הקישוט:

1 שופכים כף רוטב בסילון דק בצורת ספירלה מהמרכז כלפי השוליים.

2 לוקחים שיפוד ו"חורטים" קווים בעדינות (מבלי להיכנס לעומק המוס). אחד מהחוץ לפנים ואחד מהפנים לחוץ לסירוגין.

3 אם רוצים לקשט את השוליים טוחנים 4 עוגיות אוריאו, מניחים בצלחת שטוחה ומדביקים בעדינות.

4 פורסים בסכין חדה מאוד ומגישים עם עוד רוטב.