אוכל
צילום׃ בן עמי

פאי תותים מודרני

גרסה מודרנית לפאי חגיגי ומרהיב במילוי קרם פטיסייר

בן עמי ברתיני שביט | null | פורסם 04/03/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

90 גרם חמאה
¼ כוס אבקת סוכר
¼ כוס שקדים מולבנים טחונים
קורט מלח
1 כוס קמח
תותים פרוסים

לקרם פטיסייר

1 כוס חלב
מקל וניל חרוץ
2 חלמונים
¼ כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
150 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

להכנת הבצק 1 מערבבים את חומרי הבצק בפוד פרוססור עד שנהיה כדור בצק. 2. מקררים כמה שעות במקרר. 3. מרדדים את הבצק בתבנית, מכניסים למקפיא ל-10 דקות, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ- 20 דקות (עד שאפוי היטב).

 

להכנת הקרם 4 מרתיחים בסיר את החלב ומקל הוניל. 5. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים, הסוכר והקורנפלור. 6. שופכים מעט מהחלב הרותח לקערת החלמונים, מערבבים היטב, מחזירים לשיר ובוחשים עד שמסמיך. 7. מוציאים את מקל הוניל אך מחזירים לקרם את גרגרי הוניל. 8. מכניסים למקרר למשך הלילה. 9. לאחר הקירור מקציפים שמנת מתוקה ולקראת אמצע ההקצפה מוסיפים את קרם הפטיסייר עד לקבל קרם אחיד. 10. ממלאים את הקלתית בקרם ומעליו מסדרים תותים.