בייגלי
רולדה הונגרית של בצק שמרים ממולאת באגוזים או פרג
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (כמות לחמש רולדות)
500 חמאה
1 קילו קמח
4 חלמונים
25 גרם שמרים טריים
כוס וחצי סוכר
קליפה מגורדת לימון
מיץ מחצי לימון
2 כפות קוניאק
קמצוץ מלח
חצי כוס יין לבן
למלית הפרג (כמות לרולדה אחת)
100 גרם פרג טחון, עדיף לקנות בשווקים שם ניתן לטעום ולוודא שמדובר בפרג טרי שצבעו כהה וטעמו אינו מר
חצי כוס חלב
שקית סוכר ווניל
3-4 כפות סוכר
למלית האגוזים (כמות לרולדה אחת)
100 גרם אגוזי מלח טחונים
רבע כוס חלב
שקית סוכר ווניל
2-3 כפות סוכר
למשיחה
חלמון ביצה טרוף מהול במעט מים
אופן ההכנה:
1 הבצק: ממוססים את השמרים עם מים או יין (בטמפרטורת החדר ומעלה)2. מעבדים את החמאה עם הקמח עד שאין גושים, מוסיפים את כל יתרת המצרכים (פרט ליין)3. כעת מתחילים ללוש את הבצק, הלישה מתבצעת עם היין - מוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה כחצי כוס. אם הבצק קשה מוסיפים עוד יין וממשיכים בלישה עד שמתקבל בצק רך, נעים למגע (לא מאוד דביק) ואוורירי.4. מחלקים את הבצק ל 5-6 כדורים ומעבירים למקרר לשעתיים. בינתיים מכינים את המילויים:5. הפרג - מניחים בסיר קטן את הפרג, סוכר הווניל, הסוכר והחלב ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.6. האגוזים - בקערה קטנה, מערבבים את האגוזים, הסוכר, סוכר הווניל והחלב עד שמתקבל קרם נוח למריחה.7. מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות ומשמנים את התבנית הרחבה של התנור.9. מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר, מרדדים את אחד הכדורים לעלה בגודל התבנית השטוחה והרחבה של התנור, מורחים עליו את הפרג או האגוזים (משאירים כשלושה או ארבעה סנטימטר של בצק חשוף בקצוות. מגלגלים את הבצק לרולדה.10. מושחים את הרולדות בחלמון הביצה בעזרת מברשת (נוצות או סיליקון), מחוררים מעט בעזרת מזלג ומעבירים לתבנית הרחבה של התנור.11. אופים במשך כ- 35 דקות בתנור החם.