אוכל
צילום׃ יח"צ

מאפינס גזר

מאפה מתוק מבצק ותערובת גזר

רונן סקינזס | מסעדת מאנטה ריי | פורסם 29/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

¼ 1 כוסות (200 גרם) קמח
1 כף אגוז מוסקט טחון
1 כף קינמון טחון
½ כפית מלח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
2 כוסות (170 גרם) קוקוס
4 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים
½ 1 כוסות (320 גרם) סוכר חום
3 ביצים
¾ כוס (180 מ"ל) שמן קנולה או שמן חמניות

תבנית שקעים או כלי אלומיניום חד פעמיים בנפח של חצי כוס.

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את השקעים בתבנית או את הכלים החד פעמיים.

מערבבים בקערה את הקמח, אגוז המוסקט, הקינמון, המלח, הסודה לשתיה והקוקוס. מוסיפים את הגזר, מערבבים ומניחים בצד. שמים את הסוכר והביצים בקערת המיקסר ומקציפים עד שהם תפוחים ובהירים. מנמיכים את מהירות ההקצפה, ומוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף, מוסיפים את תערובת הגזר, עד שמתקבלת עיסה אחידה ודביקה. מחלקים את העיסה לשקעים בתבנית או לכלי האפייה. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס קפיציים למגע, או עד שקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש.