אוכל
צילום׃ ויקי לבנט

עוגיות שקדים

העוגיות הפריכות שיחזירו אתכם לילדות

רוני מנדלמן | mako | פורסם 29/07/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 117 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

150 גרם חמאה
100 גרם שקדים מרוסקים
8 שקיות סוכר וניל
1 חלמון
כוס וחצי קמח רגיל

כלים

קערת נירוסטה מתאימה לשימוש במיקסר ידני
מיקסר ידני/מיקסר רגיל עם וו לישה/גיטרה
תבנית אפייה שטוחה ורחבה
נייר אפייה
מסננת קטנה לאבקת הסוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות.

2 מערבלים במיקסר את החומרים: מתחילים עם חמאה ושקדים מרוסקים, מוסיפים את הסוכר ולאחר מכן את החלמון והקמח. הבצק מתקבל קצת פירורי ולא הופך לגוש אחיד. כאן הזמן לעבור לעבודת ידיים.

3 לוקחים בצק בכמות שיוצרת כדור בגודל שלושה סנטימטר בערך, לשים ביד, מגלגלים לכדור ומועכים מעט.

4 מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5 מכניסים את התבנית לתנור ל-15עד 20 דקות. העוגיות מוכנות כשהן טיפה זהובות ולא שחומות (אם הן שחומות, נכשלנו במשימה. העוגיות נשרפו ולא שוות אפילו את הטעימה שלנו).

6 מוציאים את העוגיות מהתנור ומחכים שיתקררו.

7 לאחר שהתקררו, בוזקים עליהן אבקת סוכר ומשתדלים לא לאכול אותן אחת אחרי השנייה, כמו גרעינים.