עוגיות שקדים
העוגיות הפריכות שיחזירו אתכם לילדות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
150 גרם חמאה
100 גרם שקדים מרוסקים
8 שקיות סוכר וניל
1 חלמון
כוס וחצי קמח רגיל
כלים
קערת נירוסטה מתאימה לשימוש במיקסר ידני
מיקסר ידני/מיקסר רגיל עם וו לישה/גיטרה
תבנית אפייה שטוחה ורחבה
נייר אפייה
מסננת קטנה לאבקת הסוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מערבלים במיקסר את החומרים: מתחילים עם חמאה ושקדים מרוסקים, מוסיפים את הסוכר ולאחר מכן את החלמון והקמח. הבצק מתקבל קצת פירורי ולא הופך לגוש אחיד. כאן הזמן לעבור לעבודת ידיים.
3 לוקחים בצק בכמות שיוצרת כדור בגודל שלושה סנטימטר בערך, לשים ביד, מגלגלים לכדור ומועכים מעט.
4 מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5 מכניסים את התבנית לתנור ל-15עד 20 דקות. העוגיות מוכנות כשהן טיפה זהובות ולא שחומות (אם הן שחומות, נכשלנו במשימה. העוגיות נשרפו ולא שוות אפילו את הטעימה שלנו).
6 מוציאים את העוגיות מהתנור ומחכים שיתקררו.
7 לאחר שהתקררו, בוזקים עליהן אבקת סוכר ומשתדלים לא לאכול אותן אחת אחרי השנייה, כמו גרעינים.