אוכל
צילום׃ דניאל לילה, על השולחן

בראוניז קלאסיים

הכי שוקולד שיש: המתכון האולטימטיבי לבראוניז. לגיוון אפשר להוסיף צימוקים, מרציפן או דובדבנים וקצפת

מיכל מוזס | על השולחן | פורסם 22/02/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 110 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

החומרים לתבנית מרובעת בגודל 25 ס”מ:

200 גרם שוקולד מריר 53% או 60% מוצקי קקאו קצוץ גס

200 גרם חמאה

3 ביצים בטמפ’ החדר

250 גרם (¼1 כוסות) סוכר

80 גרם (1/2 כוס + כף) קמח

70 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו

קורט מלח

לתוספות:

100 גרם אגוזי מלך חצויים או תערובת אגוזים שלמים (לא חובה)

100 גרם שוקולד חלב חתוך לקוביות קטנות או מטבעות

100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות קטנות או מטבעות (בנוסף לשוקולד הקצוץ)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 ממיסים 200 גרם שוקולד מריר קצוץ וחמאה בקערה במיקרו. מקפידים לא לחמם יותר מדי - עדיף לחמם 30 שניות כל פעם ולבחוש בין לבין. מערבבים למרקם אחיד.

3 מערבלים ביצים וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח מעט. אפשר להשתמש במטרפה ידנית. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים למרקם אחיד.

4 מנפים לתערובת השוקולד והביצים קמח, אבקת קקאו ומלח ומערבבים בכף עץ או מרית רק עד שהמרקם אחיד. אם מערבבים יותר מדי, הבראוניז יצאו קשים. משטחים בתבנית. משקעים כשליש מהתוספות שרוצים בתוך התערובת ואת השאר מפזרים מעל.

5 אופים כ-25 דקות (מומלץ לבדוק את המצב כבר אחרי 18 דקות). העוגה מוכנה כששטח הפנים שלה אפוי, אך קיסם שמוחדר למרכזה יוצא לח מאוד.

6 מצננים וחותכים בעזרת סכין ארוכה. מומלץ להקפיא את העוגה כשעה או לקרר כשעתיים לפני החיתוך (כך הבראוניז לא יתפרקו במהלך החיתוך). שומרים בקופסה אטומה כשבוע בטמפ’ החדר. אפשר להקפיא עד 3 חודשים.

באותה שיטה מכינים:

בראוניז פולקה-דוט (מנוקד) מרציפן: לפני הוספת החומרים היבשים מוסיפים למסה כף אמרטו או ברנדי ו/או טיפות אחדות של תמצית שקדים טבעית. אחרי שמשטחים בתבנית משקעים בתערובת 150 גרם מרציפן מגולגל לכדורים קטנטנים בקוטר 3/4 ס”מ. מוותרים על האגוזים וקוביות השוקולד החלב והמריר.

בראוניז היער השחור (עם דובדבני אמרנה וקצפת): לפני הוספת החומרים היבשים מוסיפים למסה כף ליקר דובדבנים (קירש) ו-1/4 כוס סירופ מצנצנת דובדבני אמרנה. מחליפים את האגוזים וקוביות השוקולד החלב והמריר בצנצנת (230 גרם) דובדבני אמרנה מסוננים מהסירופ. מגישים עם קצפת והסירופ שנותר מהדובדבנים.

בראוניז עם צימוקים ברום: מניחים 50 גרם צימוקים בסיר עם 1/4 כוס רום ומעט מים (אם צריך) ומחממים בעדינות עד שרוב הרום נספג בצימוקים. מצננים לטמפ' החדר ומוסיפים למסה של הבראוניז. משמיטים את האגוזים וחתיכות שוקולד החלב והמריר.