עוגיות ריבה של פעם
מהמתוקים שאי אפשר להיכשל איתם: עוגיות פריכות וטעימות ממולאות ריבת תות מתוקה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
220 גרם חמאה
200 גרם סוכר (כוס)
שקית סוכר וניל
50 גרם אבקת סוכר (שליש כוס)
3 חלמונים
350 גרם קמח (2.5 כוסות)
8 גרם אבקת אפייה
2 כפות מיץ לימון
300 גרם ריבת תות איכותית
כלים:
קורצן עיגול/פרח בקוטר 4-5 ס"מ
קורצן קטן (בשביל החור במרכז העוגייה) בקוטר 1.5-2 ס"מ
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר, סוכר וניל ואבקת סוכר לתערובת חלקה ובהירה.
2 מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני ומערבבים עד להיטמעות בתערובת. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים עד היטמעות.
3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד אחידות.
4 משטחים את הבצק לריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות חצי שעה.
5 מקמחים קלות את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ-1 ס"מ.
6 קורצים עיגולים מלאים ומסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. קורצים עיגולים עם חור במרכז ומסדרים על תבנית שנייה.
7 מחממים תנור ל-170 מעלות, ואופים את העוגיות 10-12 דקות עד קבלת גוון בהיר-זהוב (שולי הבצק צריכים להזהיב והעוגייה להישאר בהירה).
8 מפזרים אבקת סוכר על כל העוגיות עם החור למעלה.
9 מניחים על העוגיות השלמות כפית ריבת תות וסוגרים עם החלק העליון. זהו - יש לכם עוגיות ריבה קלאסיות, הכי טעימות שיש!
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!