אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות ריבה של פעם

מהמתוקים שאי אפשר להיכשל איתם: עוגיות פריכות וטעימות ממולאות ריבת תות מתוקה

רינת צדוק | מאפיית לחמים | פורסם 08/03/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 189 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

220 גרם חמאה

200 גרם סוכר (כוס)

שקית סוכר וניל

50 גרם אבקת סוכר (שליש כוס)

3 חלמונים

350 גרם קמח (2.5 כוסות)

8 גרם אבקת אפייה

2 כפות מיץ לימון

300 גרם ריבת תות איכותית

כלים:

קורצן עיגול/פרח בקוטר 4-5 ס"מ

קורצן קטן (בשביל החור במרכז העוגייה) בקוטר 1.5-2 ס"מ

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר, סוכר וניל ואבקת סוכר לתערובת חלקה ובהירה.

2 מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני ומערבבים עד להיטמעות בתערובת. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים עד היטמעות.

3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד אחידות.

4 משטחים את הבצק לריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות חצי שעה.

5 מקמחים קלות את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ-1 ס"מ.

6 קורצים עיגולים מלאים ומסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. קורצים עיגולים עם חור במרכז ומסדרים על תבנית שנייה.

7 מחממים תנור ל-170 מעלות, ואופים את העוגיות 10-12 דקות עד קבלת גוון בהיר-זהוב (שולי הבצק צריכים להזהיב והעוגייה להישאר בהירה).

8 מפזרים אבקת סוכר על כל העוגיות עם החור למעלה.

9 מניחים על העוגיות השלמות כפית ריבת תות וסוגרים עם החלק העליון. זהו - יש לכם עוגיות ריבה קלאסיות, הכי טעימות שיש!

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!