צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
עוגת בננות עם פצפוצי שוקולד
עוגה בחושה קלה וטעימה להפליא, שמתקתקים ברבע שעה. הפתרון הכי טוב שתמצאו לבננות שמשחירות לכם על השיש
אביבה פיבקו | mako אוכל
| פורסם 29/01/15
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
250 גרם חמאה רכה (לעוגה פרווה: מרגרינה)
200 גרם סוכר (1 כוס)
3 ביצים
3 בננות בשלות
280 גרם קמח (2 כוסות)
2 כפות קקאו
שקית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1 מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר. מוסיפים את הביצים בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
2 מועכים את הבננות בעזרת מזלג, ומוסיפים לתערובת המוקצפת.
3 מוסיפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והשוקולד צ'יפס ומערבבים לתערובת אחידה.
4 מעבירים לתבנית מלבנית 10X30 ס"מ משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות 45-55 דקות. רצוי לבדוק את העוגה עם קיסם כבר לאחר 40 דקות.
5 מצננים ומקשטים באבקת סוכר.