אוכל
צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako

עוגיות מרוקאיות - בלי מכונה ובלי שקית זילוף

אם גם אתם צמודים לתה בשבועות האחרונים, אתם לגמרי חייבים להכין את העוגיות המרוקאיות הממכרות האלו. ולא, "אין לנו שקית זילוף" זה כבר לא תירוץ, כי במתכון הזה כל מה שצריך זה מערוך וגלגלת

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 25/01/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 141 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-35-40 עוגיות:

3 כוסות קמח תופח

שני שליש כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

חצי כוס קוקוס

קליפה מגוררת מתפוז אחד

שני שליש כוס מיץ תפוזים

חצי כוס שמן

80 גרם חמאה רכה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 שמים בקערה את המרכיבים לפי הסדר ולשים בידיים (או במיקסר עם וו גיטרה) עד להיווצרות בצק אחיד, טיפה רך ודביק. אם חסרים נוזלים ניתן להוסיף 2 כפות של מיץ תפוזים.

עוגיות מרוקאיות - הבצק (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
הבצק|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
עוגיות מרוקאיות - חיתוך (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
חיתוך|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

3 מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של 0.5-1 סנטימטר.

4 מסירים את נייר האפייה העליון וחותכים את יריעת הבצק בעזרת גלגלת לעוגיות מאורכות. מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה ומסדרים באופן מרווח יחסית.

5 אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט.

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.

** לעוגיות בשני צבעים: מחלקים את הבצק לשניים, מוסיפים לאחד החצאים כף קקאו וממשיכים ללוש עד שהבצק צבוע. ממשיכים במתכון באותו האופן.