אוכל
צילום׃ istockphoto

הריסה / בסבוסה / עוגת סולת

מתוק וטעים

גיל חובב | מצעד האוכל הישראלי | פורסם 29/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 77 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 קילו סולת
¼ 1 קילו סוכר
2 שקיות אבקת אפייה
300 מ"ג יוגורט
1 חבילה מרגרינה רכה
2 כפיות טחינה גולמית
100 גרם בוטנים לא קלויים, מופרדים לחצאים
2 כפות יוגורט לציפוי
כף מרגרינה לסירופ

אופן ההכנה:

הכנת סירופ הסוכר:1. מכינים את סירופ הסוכר: מכניסים לסיר ¾ קילו סוכר עם 4 כוסות מים ומבשלים לקבלת סירופ סמיך כ-10 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים את המרגרינה.

הכנת העוגה:1. מכניסים לקערה את הסולת והמרגרינה ומערבבים.2. מוסיפים ½ קילו סוכר ומערבבים.3. מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים.4. מוסיפים את היוגורט ומערבבים.5. מורחים את הטחינה על תבנית אפייה גדולה, כך שהעוגה לא תצא גבוהה מדי.6. יוצקים את תערובת הסולת על התבנית ומשטחים.7. יוצקים למעלה את היוגורט לציפוי ומסדרים את חצאי הבוטנים.8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20 דקות.

לסיום:1. מוציאים את העוגה מהתנור וחותכים אותה לריבועים.2. יוצקים את כל הסירופ על העוגה, היא תשתה את כולו בתוך מספר דקות