אוכל
וידאו WMV׃ עדי רם

עוגת שוקולד-תמרים

שילוב מנצח ומתוק

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | | פורסם 12/05/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 163 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2/3 כוס תמרי מג'הול ללא חרצנים (בערך 4 תמרים)
1/2 כוס סילאן
1/2 כוס סוכר דמררה
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים גדולות
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס קמח מלא (או 1/4 כוס קמח מלא ו- 1/4 כוס קמח שיבולת שועל)
2/3 כוס קקאו
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. מרסקים את התמרים והסילאן במעבד מזון. 3. מוסיפים לעיסה את תמצית הווניל, הביצים והחמאה המומסת, וממשיכים לרסק עד לקבלת בלילה אחידה. 4. בקערה נפרדת מערבבים יחד את הקמח, הסוכר, הקקאו, אבקת האפייה והמלח. 5. מעבירים את בלילת התמרים לקערת הקמח ומערבבים היטב. 6. מוזגים את התערובת לתבנית מוארכת ומשומנת. זהירות, לא למלא יותר מ-2/3 גובה התבנית כי העוגה תופחת. 7. אופים כ-30 דקות.