אוכל
צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

מגולגלות ריבת חלב וקוקוס

היופי במגולגלות הוא שאפשר למלא אותן במה שרוצים, ותמיד יוצא טעים. ואתם יודעים מתי אפילו עוד יותר טעים? כשמוותרים על השוקולד או התמרים הרגילים והולכים על מילוי של ריבת חלב וקוקוס. כן כן, ממש כמו אלפחורס

חנושה (בת חן שמעיה) | mako | פורסם 12/02/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לשתי תבניות תנור מלאות:

860 גרם (קילו פחות כוס) קמח לבן מנופה

20 גרם (2 שקיות) אבקת אפייה

חצי כפית מלח

200 גרם חמאה רכה (אך לא מומסת)

200 גרם (כוס) שמן

240 גרם (כוס) מיץ תפוזים (אם אין – מים)

למלית:

2 צנצנות ריבת חלב

100 גרם קוקוס לבן טחון

לפיזור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-185 מעלות (חום עליון-תחתון).

2 מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים אבקת אפייה ומלח ומערבבים.

3 מוסיפים את המים והשמן ואת החמאה הרכה ומערבלים בעזרת וו גיטרה רק עד לקבלת בצק אחיד. נזהרים לא לערבל יותר מדי, כדי לא לפתח את רשת הגלוטן. מוציאים את הבצק למשטח מקומח, לשים בידיים לאיחוד ומכסים למנוחה של 40 דקות.

4 מחלקים את הבצק ל-4. מרדדים כל חתיכת בצק למלבן מדויק, מורחים בריבת חלב ומפזרים קוקוס טחון.

5 מגלגלים לרול, חותכים לעוגיות ומסדרים באופן מרווח בתבנית מרופדת נייר אפייה.

6 אופים ב-185 מעלות (חום עליון-תחתון) 15-20 דקות (שימו לב, זמני האפייה משתנים בין תנור לתנור).

7 אחרי צינון מפדרים את העוגיות המוכנות באבקת סוכר.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

** העוגיות יישמרו בצנצנת עד שבועיים.

עוגיות מגולגלות עם ריבת חלב וקוקוס (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
עוגיות מגולגלות עם ריבת חלב וקוקוס|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

בתיאבון!